Да ли су то Митровићу одбројани дани у Њукаслу?!

Иако је најплаћенији играч тима и најскупље појачање клуба у историји, Александар Митровић више није ни резерва Њукасла.

Фудбал 08.03.2017 | 09:30
Да ли су то Митровићу одбројани дани у Њукаслу?!
Српски репрезентативац је стигао на Сент Џејмс Парк пре годину и по из Андерлехта за 16 милиона евра као залог за будућност, али није помогао "свракама" да опстану у Премијер лиги.

Спекулисало се да ће га Рафаел Бенитес продати летос, али је ипак остао како би "помогао клубу који волид од малих ногу да се врати у елиту".

Очекивало се да буде носилац напада Њукасла у Чемпионшипу, али је после само две утакмице постао резерве откровењу сезону Двајту Гејлу.

Добија је прилику као резерва, постигао неколико голова у Куповима, али је у првенству био далеко од онога што се очекивало.

У фебруару је опет дошао у први план код Бенитеса због повреде Гејла, али није искористио шансу. Постигао је само један гол у четири меча као стартер.

У међувремену се разиграо и трећи нападач Дерил Марфи, који иако старији 11 година постаје ударна игла Њукасла у одсуству Гејла и са три гола за 300 минута доноси важне победе "свракам" у борби за директан пласман у ПЛ.

Сада када се Гејл вратио у екипу, Митровић више није ни резерва Њукасла. Након што је био невидљив као стартер у ремију са Бристолом (2:2) 25. фебруара, са клупе је посматрао победу у Брајтону (2:1), а није ни путовао у Хадерсфилд (3:1). Није био ни међу 18 играча за гостовање Редингу синоћ.

"Морамо да изаберемо одређен број играча и нападача који путују. Марфи је био добар у последње време, што је штета јер кад год је играо Митровић се максимално трудио да буде најбољи што може. Али Марфи је био веома добар, а ми немамо толико простора за нападаче па је Митровић морао да отпадне", рекао је менаџер Њукасла Рафаел Бенитес.

Митровић је постигао шест голова на 23 утакмице ове сезоне, четири у Чемпионшипу и два у Куповима. Али, изгледа да су му одбројани дани на Сент Џејмс Парку.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар