Da li su to Mitroviću odbrojani dani u Njukaslu?!

Iako je najplaćeniji igrač tima i najskuplje pojačanje kluba u istoriji, Aleksandar Mitrović više nije ni rezerva Njukasla.

Fudbal 08.03.2017 | 09:30
Da li su to Mitroviću odbrojani dani u Njukaslu?!
Srpski reprezentativac je stigao na Sent Džejms Park pre godinu i po iz Anderlehta za 16 miliona evra kao zalog za budućnost, ali nije pomogao "svrakama" da opstanu u Premijer ligi.

Spekulisalo se da će ga Rafael Benites prodati letos, ali je ipak ostao kako bi "pomogao klubu koji volid od malih nogu da se vrati u elitu".

Očekivalo se da bude nosilac napada Njukasla u Čempionšipu, ali je posle samo dve utakmice postao rezerve otkrovenju sezonu Dvajtu Gejlu.

Dobija je priliku kao rezerva, postigao nekoliko golova u Kupovima, ali je u prvenstvu bio daleko od onoga što se očekivalo.

U februaru je opet došao u prvi plan kod Benitesa zbog povrede Gejla, ali nije iskoristio šansu. Postigao je samo jedan gol u četiri meča kao starter.

U međuvremenu se razigrao i treći napadač Deril Marfi, koji iako stariji 11 godina postaje udarna igla Njukasla u odsustvu Gejla i sa tri gola za 300 minuta donosi važne pobede "svrakam" u borbi za direktan plasman u PL.

Sada kada se Gejl vratio u ekipu, Mitrović više nije ni rezerva Njukasla. Nakon što je bio nevidljiv kao starter u remiju sa Bristolom (2:2) 25. februara, sa klupe je posmatrao pobedu u Brajtonu (2:1), a nije ni putovao u Hadersfild (3:1). Nije bio ni među 18 igrača za gostovanje Redingu sinoć.

"Moramo da izaberemo određen broj igrača i napadača koji putuju. Marfi je bio dobar u poslednje vreme, što je šteta jer kad god je igrao Mitrović se maksimalno trudio da bude najbolji što može. Ali Marfi je bio veoma dobar, a mi nemamo toliko prostora za napadače pa je Mitrović morao da otpadne", rekao je menadžer Njukasla Rafael Benites.

Mitrović je postigao šest golova na 23 utakmice ove sezone, četiri u Čempionšipu i dva u Kupovima. Ali, izgleda da su mu odbrojani dani na Sent Džejms Parku.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar