Анализа: Гдје је квалитет?! Шта ће нам овакви странци у вјечитом дербију?!

Црвена звезда је против Партизана на 153. вечитом дербију (1:1), у стартној постави имала чак шесторицу иностраних играча, од којих на терену практично нисмо ништа видели.

Фудбал 07.03.2017 | 22:10
Анализа: Гдје је квалитет?! Шта ће нам овакви странци у вјечитом дербију?!
"Купи странца како би добио квалитет”. То је модел по којем послују челници наша два највећа клуба. И, сад смо се нашли у проблему јер довођењем иностраних фудбалера не само да нисмо добили на квалитету, већ су наши млади играчи поново не у другом, него у трећем плану. Зато и не чуди да су се друштвене мреже „усијале” од порука навијача Црвене звезде који су 90 минута тражили да заигра млади Лука Аџић. Али, узалуд. На терену су остали играчи који су скупо плаћени и који на папиру вреде много, међутим, који нису успели да направе превагу.

Потврду те тезе смо добили на вечитом дербију и прилично смо сигурни да се слика неће променити ни када се црвено и црно-бели буду поново срели у плеј-офу Суперлиге. Због тога ће фудбалери из Србије и даље седети на клупи и чекати прилику да једног дана постану стартери у другој румунској или трећој шпанској лиги.

- Клубови доводе странце, али не знам како они могу да на прави начин доживе меч са вечитим ривалом. Они не осећају атмосферу, а при томе очигледно је да немају квалитет - јасан је бивши селектор Илија Петковић.

Због свега, не чуди нас најава председника ФСС Славише Кокезе да би број странаца у српском фудбалу могао да се смањи са шест на четири.

- Са шест странаца, нажалост, не добија се никакав квалитет лиге. На дербију смо имали прилику да то и видимо. Нисам видео да су инострани фудбалери на мечу између Црвене звезде и Партизана нешто показали. Када се доводе, доста су плаћени и требало би да праве разлику. Зато је тренутак да се нешто промени - јасан је Кокеза.

Дуго се пре самог дербија причало ко би могао да обележи дерби. У први план су избили Леонардо и Боаћи... Међутим, они на терену нису пружили готово ништа. Нападач Звезде је био неприметан, није имао ниједну прилику, док је Леонардо претио, али је често солирао.

Шта тек рећи за партије Ле Талека, Руиза, Тавамбе? Прва двојица су била у стартној постави, но ни у једном тренутку Звездини странци нису наговестили да би могли да реше дерби. Да ли уопште ико има дилему да ли је Лука Аџић имао места на дербију?

Тавамбину игру је сувишно и коментарисати... Човек који је одиграо последњих шест минута никако не може добити било какву оцену, па ни прелазну. Уосталом, његова минутажа је само одраз тога колико тренер Партизана Марко Николић има поверења у њега.

Остали странци су одиграли коректно, али ништа више од тога. Канга јесте дао гол, који је последица судијске грешке, али је у већем делу меча споро одигравао.

Кад се све сабере, српски играчи су донели превагу на мечу. Јунак је био Ђурђевић, млади репрезентативац Србије. Дакле, шта ће нашем фудбалу непроверени странци?

Дербије решавали Вијеира, Дијара, Клео...

Вечитим дербијима већ неколико година “дрмају” странци, због којих наши талентовани млади играчи не могу да дођу до изражаја. Тако су светковину српског фудбала решавали Ламин Дијара, Уго Вијеира, Клео, Леонардо...

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар