Analiza: Gdje je kvalitet?! Šta će nam ovakvi stranci u vječitom derbiju?!

Crvena zvezda je protiv Partizana na 153. večitom derbiju (1:1), u startnoj postavi imala čak šestoricu inostranih igrača, od kojih na terenu praktično nismo ništa videli.

Fudbal 07.03.2017 | 22:10
Analiza: Gdje je kvalitet?! Šta će nam ovakvi stranci u vječitom derbiju?!
"Kupi stranca kako bi dobio kvalitet”. To je model po kojem posluju čelnici naša dva najveća kluba. I, sad smo se našli u problemu jer dovođenjem inostranih fudbalera ne samo da nismo dobili na kvalitetu, već su naši mladi igrači ponovo ne u drugom, nego u trećem planu. Zato i ne čudi da su se društvene mreže „usijale” od poruka navijača Crvene zvezde koji su 90 minuta tražili da zaigra mladi Luka Adžić. Ali, uzalud. Na terenu su ostali igrači koji su skupo plaćeni i koji na papiru vrede mnogo, međutim, koji nisu uspeli da naprave prevagu.

Potvrdu te teze smo dobili na večitom derbiju i prilično smo sigurni da se slika neće promeniti ni kada se crveno i crno-beli budu ponovo sreli u plej-ofu Superlige. Zbog toga će fudbaleri iz Srbije i dalje sedeti na klupi i čekati priliku da jednog dana postanu starteri u drugoj rumunskoj ili trećoj španskoj ligi.

- Klubovi dovode strance, ali ne znam kako oni mogu da na pravi način dožive meč sa večitim rivalom. Oni ne osećaju atmosferu, a pri tome očigledno je da nemaju kvalitet - jasan je bivši selektor Ilija Petković.

Zbog svega, ne čudi nas najava predsednika FSS Slaviše Kokeze da bi broj stranaca u srpskom fudbalu mogao da se smanji sa šest na četiri.

- Sa šest stranaca, nažalost, ne dobija se nikakav kvalitet lige. Na derbiju smo imali priliku da to i vidimo. Nisam video da su inostrani fudbaleri na meču između Crvene zvezde i Partizana nešto pokazali. Kada se dovode, dosta su plaćeni i trebalo bi da prave razliku. Zato je trenutak da se nešto promeni - jasan je Kokeza.

Dugo se pre samog derbija pričalo ko bi mogao da obeleži derbi. U prvi plan su izbili Leonardo i Boaći... Međutim, oni na terenu nisu pružili gotovo ništa. Napadač Zvezde je bio neprimetan, nije imao nijednu priliku, dok je Leonardo pretio, ali je često solirao.

Šta tek reći za partije Le Taleka, Ruiza, Tavambe? Prva dvojica su bila u startnoj postavi, no ni u jednom trenutku Zvezdini stranci nisu nagovestili da bi mogli da reše derbi. Da li uopšte iko ima dilemu da li je Luka Adžić imao mesta na derbiju?

Tavambinu igru je suvišno i komentarisati... Čovek koji je odigrao poslednjih šest minuta nikako ne može dobiti bilo kakvu ocenu, pa ni prelaznu. Uostalom, njegova minutaža je samo odraz toga koliko trener Partizana Marko Nikolić ima poverenja u njega.

Ostali stranci su odigrali korektno, ali ništa više od toga. Kanga jeste dao gol, koji je posledica sudijske greške, ali je u većem delu meča sporo odigravao.

Kad se sve sabere, srpski igrači su doneli prevagu na meču. Junak je bio Đurđević, mladi reprezentativac Srbije. Dakle, šta će našem fudbalu neprovereni stranci?

Derbije rešavali Vijeira, Dijara, Kleo...

Večitim derbijima već nekoliko godina “drmaju” stranci, zbog kojih naši talentovani mladi igrači ne mogu da dođu do izražaja. Tako su svetkovinu srpskog fudbala rešavali Lamin Dijara, Ugo Vijeira, Kleo, Leonardo...

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar