Откривен нападач на Јосиповића

Након 20 година истраге, тужилаштва с обе стране Дрине коначно су успјела да уђу у траг осумњиченом за покушај убиства Антона Јосиповића (55), славног бањалучког боксера и освајача златне олимпијске медаље у Лос Анђелесу 1984. године.

Република Српска 07.03.2017 | 14:00
Откривен нападач на Јосиповића
Како су ексклузивно данас објавииле београдске "Вечерње новости" , ријеч је о Зорану Срдићу из Јагодине.

Случај би ускоро могао да добије и судски епилог, јер је Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци предмет против Срдића уступило Вишем јавном тужилашту у Јагодини.

Да је случај покренут с мртве тачке, потврђује и чињеница да је тужилац из Јагодине прошле седмице боравио у Бањалуци и присуствовао саслушању више особа, које су биле директни сведоци Јосиповићевог рањавања.

Покушај убиства догодио се 4. новембра 1997. у кафе бару "Мустанг" у Бањалуци. Јосиповић је у то вријеме живио у иностранству и први пут је након рата дошао у родну Бањалуку да присуствује меморијалном турниру "Радован Бисић" како би одао почаст пријатељу и колеги.

Јосиповић за МОНДО каже да је крајње вријеме да се тај случај оконча.

"С обзиром да је оптужени држављанин Србије судиће му се у Јагодини. Битно је да држава спроводи законе и сматрам да је ово корак напријед. Вјерујем и да се њему досадило скривати толике године", каже Јосиповић.

У Окружном јавном тужилаштву за наш портал је потврђено да су они уступили "кривично гоњење против првоосумњиченог З.С., ради покушаја убиства Антона Јосиповића у Бања Луци, из разлога што је исти држављанин Републике Србије“.

"По замолници надлежног правосудног органа Републике Србије, тј. Вишег јавног тужилаштва у Јагодини, у вези са конкретним догађајем, тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука уз присуство вишег јавног тужиоца из Јагодине, саслушавао је већи број свједока у Бањалуци", потврдила је портпаролка овог тужилаштва Маја Ђаковић – Видовић.

(Вечерње новости)

Коментари / 0

Оставите коментар