Otkriven napadač na Josipovića

Nakon 20 godina istrage, tužilaštva s obe strane Drine konačno su uspjela da uđu u trag osumnjičenom za pokušaj ubistva Antona Josipovića (55), slavnog banjalučkog boksera i osvajača zlatne olimpijske medalje u Los Anđelesu 1984. godine.

Republika Srpska 07.03.2017 | 14:00
Otkriven napadač na Josipovića
Kako su ekskluzivno danas objaviile beogradske "Večernje novosti" , riječ je o Zoranu Srdiću iz Jagodine.

Slučaj bi uskoro mogao da dobije i sudski epilog, jer je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci predmet protiv Srdića ustupilo Višem javnom tužilaštu u Jagodini.

Da je slučaj pokrenut s mrtve tačke, potvrđuje i činjenica da je tužilac iz Jagodine prošle sedmice boravio u Banjaluci i prisustvovao saslušanju više osoba, koje su bile direktni svedoci Josipovićevog ranjavanja.

Pokušaj ubistva dogodio se 4. novembra 1997. u kafe baru "Mustang" u Banjaluci. Josipović je u to vrijeme živio u inostranstvu i prvi put je nakon rata došao u rodnu Banjaluku da prisustvuje memorijalnom turniru "Radovan Bisić" kako bi odao počast prijatelju i kolegi.

Josipović za MONDO kaže da je krajnje vrijeme da se taj slučaj okonča.

"S obzirom da je optuženi državljanin Srbije sudiće mu se u Jagodini. Bitno je da država sprovodi zakone i smatram da je ovo korak naprijed. Vjerujem i da se njemu dosadilo skrivati tolike godine", kaže Josipović.

U Okružnom javnom tužilaštvu za naš portal je potvrđeno da su oni ustupili "krivično gonjenje protiv prvoosumnjičenog Z.S., radi pokušaja ubistva Antona Josipovića u Banja Luci, iz razloga što je isti državljanin Republike Srbije“.

"Po zamolnici nadležnog pravosudnog organa Republike Srbije, tj. Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, u vezi sa konkretnim događajem, tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka uz prisustvo višeg javnog tužioca iz Jagodine, saslušavao je veći broj svjedoka u Banjaluci", potvrdila je portparolka ovog tužilaštva Maja Đaković – Vidović.

(Večernje novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar