Олуја у Француској, двије особе погинуле

У снажном олујном невремену названом "Зевс" које је у понедјељак захватило Француску, двије особе су изгубиле живот, а 600. 000 домаћинстава је остало без електричне енергије, што је највише од 1999. године, саопштиле су спасилачке екипе и власти.

Свијет 07.03.2017 | 08:43
Олуја у Француској, двије особе погинуле
Возач камиона који је превозио плинске боце погинуо је када се тешка грана одломила и пала на његово возило у јужним Алпама, рекли су ватрогасци. Возач аутомобила је смртно страдао на југозападу земље када се на њега срушило стабло високо 20 метара, преноси Хина.

Олуја Зевс је погодила запад Француске а предвече се премјештала према средишту и југоистоку земље. Француска метеоролошка служба је на западној обали измјерила "несвакидашњу" брзину вјетра од 193 км/х.

Троје тинејџера је тешко повријеђено на западу док су ишли у школу, а четверо дјеце је лакше повријеђено у Бривеу, на југозападу у урушавању школског крова, саопштио је премијер Бернард Казнев.

У 17 сати по средњоевропском времену 600.000 домаћинстава је остало без струје, објавила је енергетска компанија Енедис. Такво нешто није виђено од велике смртоносне олује 1999. у којој су погинуле десетине људи, а три милиона домаћинстава је било у мраку.

Због јаке кише је затворен улаз на један од ауто-путева према Паризу, додао је Казнев.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар