Oluja u Francuskoj, dvije osobe poginule

U snažnom olujnom nevremenu nazvanom "Zevs" koje je u ponedjeljak zahvatilo Francusku, dvije osobe su izgubile život, a 600. 000 domaćinstava je ostalo bez električne energije, što je najviše od 1999. godine, saopštile su spasilačke ekipe i vlasti.

Svijet 07.03.2017 | 08:43
Oluja u Francuskoj, dvije osobe poginule
Vozač kamiona koji je prevozio plinske boce poginuo je kada se teška grana odlomila i pala na njegovo vozilo u južnim Alpama, rekli su vatrogasci. Vozač automobila je smrtno stradao na jugozapadu zemlje kada se na njega srušilo stablo visoko 20 metara, prenosi Hina.

Oluja Zevs je pogodila zapad Francuske a predveče se premještala prema središtu i jugoistoku zemlje. Francuska meteorološka služba je na zapadnoj obali izmjerila "nesvakidašnju" brzinu vjetra od 193 km/h.

Troje tinejdžera je teško povrijeđeno na zapadu dok su išli u školu, a četvero djece je lakše povrijeđeno u Briveu, na jugozapadu u urušavanju školskog krova, saopštio je premijer Bernard Kaznev.

U 17 sati po srednjoevropskom vremenu 600.000 domaćinstava je ostalo bez struje, objavila je energetska kompanija Enedis. Takvo nešto nije viđeno od velike smrtonosne oluje 1999. u kojoj su poginule desetine ljudi, a tri miliona domaćinstava je bilo u mraku.

Zbog jake kiše je zatvoren ulaz na jedan od auto-puteva prema Parizu, dodao je Kaznev.

(Fena)

Komentari / 0

Ostavite komentar