Чак 442 пута полиција интервенисала

Мјештани села Сопиља три године обраћају се Одбору за представке, приједлоге и друштвени надзор Народне скупштине, жалећи се на проблеме које им прави комшија Лука Чуљак који је блокирао прилазни пут селу, провоцира их, застрашује и уништава њихову имовину, због чега је полиција интервенисала чак 442 пута.

Република Српска 06.03.2017 | 23:34
Чак 442 пута полиција интервенисала
Предсједник Одбора за представке, приједлоге и друштвени надзор Народне скупштине Републике Српске Слободан Протић, чланови одбора и омбудсмен за људска права БиХ Љубинко Митровић данас су у згради општине Невесиње разговарали са начелником општине Миленком Авдаловићем, предсједником локалне скупштине Момчилом Вукотићем и командиром невесињске полиције Славенком Лучићем о проблемима мјештана села Сопиља који траје од 2008. године и пријете да ескалирају.

"Мјештани села Сопиља три године обраћају се Одбору за представке, приједлоге и друштвени надзор Народне скупштине, жалећи се на проблеме које им прави комшија Лука Чуљка који је блокирао прилазни пут селу, провоцира их, застрашује и уништава њихову имовину, због чега је полиција интервенисала чак 442 пута", саопшено је из парламента Републике Српске.

Чланови Одбора за представке, приједлоге и друштвени надзор Народне скупштине о проблемима у селу Сопиља стално разговарају с представницима Министарства правде Републике Српске, полиције и суда у Требињу.

Полиција је против Луке Чуљка поднијела седам извјештаја о почињеном кривичном дјелу на основу чега је осуђен на 130 дана затвора, али му је казна преиначена у новчану коју не плаћа.

Посланици Народне скупштине и омбудсман за људска права БиХ, у пратњи шефа невесињске полиције и представника локалне власти, потом су посјетили село Сопиља, гдје су разоварали с породицама Матковић, Ковачевић и Спремо које траже, како се додаје, да се проблем коначно ријеши или да им се осигура смјештај како би могли да се иселе.

"Дошли смо у Невесиње, јер као народни посланици које су бирали грађани РС имамо обавезу да ријешимо проблеме мјештана овог села. Овдје је јасно да не функционирају институције система", рекао је предсједник Одбора Слободан Протић.

Начелник Невесиња Миленко Авдаловић је навео да је ово велики проблем који је оптеретио цијелу општину. 

"Проблем траје годинама. Замолит ћу вас да исцрпите мјере које имате на располагању да помогнемо заједно овим старим људима у селу Сопиља до којих, због самовоље једног човјека, не може да дође ни санитет", казао је Авдаловић.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЛАЛА

07.03.2017 03:39

(У)ТАМАНИТЕ ГА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алфа

07.03.2017 20:07

Поједини мјестани сопиља мисле да је 92 па да могу силом ици тудјом земљом и путем е то неиде нико нетреба ститит оног ко је управу па ни споменути полицајац .Мјестанин који хоце тудји пут за своје потребе има пут којим му је цаца исао куци па нека иде и он.

Name

МЗ Придворци

07.03.2017 13:12

Све док је на челу ЦЈБ Требиње дотични господин Лакета који је у талу са криминалним радњама, у Сопиљима ће и даље главни терминатор бити Лука Чуљак, а не само у наведеном мјесту већ и у читавој Херцеговини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

07.03.2017 20:34

и ста је ријесила комисија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Авдаловиц

10.03.2017 20:11

Срам вас било и цитаве Републике Српске засто се не оканите цовјека.лука је у праву неда своје и цовјек је у праву.дотицни мјестани комсије његове лазу да их лука напада а имају два пута до својих куца а не они хоце преко Лукине земље е Лука недај.постени људи те подрзавају.

ОДГОВОРИТЕ