Čak 442 puta policija intervenisala

Mještani sela Sopilja tri godine obraćaju se Odboru za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Narodne skupštine, žaleći se na probleme koje im pravi komšija Luka Čuljak koji je blokirao prilazni put selu, provocira ih, zastrašuje i uništava njihovu imovinu, zbog čega je policija intervenisala čak 442 puta.

Republika Srpska 06.03.2017 | 23:34
Čak 442 puta policija intervenisala
Predsjednik Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Narodne skupštine Republike Srpske Slobodan Protić, članovi odbora i ombudsmen za ljudska prava BiH Ljubinko Mitrović danas su u zgradi opštine Nevesinje razgovarali sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem, predsjednikom lokalne skupštine Momčilom Vukotićem i komandirom nevesinjske policije Slavenkom Lučićem o problemima mještana sela Sopilja koji traje od 2008. godine i prijete da eskaliraju.

"Mještani sela Sopilja tri godine obraćaju se Odboru za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Narodne skupštine, žaleći se na probleme koje im pravi komšija Luka Čuljka koji je blokirao prilazni put selu, provocira ih, zastrašuje i uništava njihovu imovinu, zbog čega je policija intervenisala čak 442 puta", saopšeno je iz parlamenta Republike Srpske.

Članovi Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Narodne skupštine o problemima u selu Sopilja stalno razgovaraju s predstavnicima Ministarstva pravde Republike Srpske, policije i suda u Trebinju.

Policija je protiv Luke Čuljka podnijela sedam izvještaja o počinjenom krivičnom djelu na osnovu čega je osuđen na 130 dana zatvora, ali mu je kazna preinačena u novčanu koju ne plaća.

Poslanici Narodne skupštine i ombudsman za ljudska prava BiH, u pratnji šefa nevesinjske policije i predstavnika lokalne vlasti, potom su posjetili selo Sopilja, gdje su razovarali s porodicama Matković, Kovačević i Spremo koje traže, kako se dodaje, da se problem konačno riješi ili da im se osigura smještaj kako bi mogli da se isele.

"Došli smo u Nevesinje, jer kao narodni poslanici koje su birali građani RS imamo obavezu da riješimo probleme mještana ovog sela. Ovdje je jasno da ne funkcioniraju institucije sistema", rekao je predsjednik Odbora Slobodan Protić.

Načelnik Nevesinja Milenko Avdalović je naveo da je ovo veliki problem koji je opteretio cijelu opštinu. 

"Problem traje godinama. Zamolit ću vas da iscrpite mjere koje imate na raspolaganju da pomognemo zajedno ovim starim ljudima u selu Sopilja do kojih, zbog samovolje jednog čovjeka, ne može da dođe ni sanitet", kazao je Avdalović.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

LALA

07.03.2017 03:39

(U)TAMANITE GA...

ODGOVORITE
Name

Alfa

07.03.2017 20:07

Pojedini mjestani sopilja misle da je 92 pa da mogu silom ici tudjom zemljom i putem e to neide niko netreba stitit onog ko je upravu pa ni spomenuti policajac .Mjestanin koji hoce tudji put za svoje potrebe ima put kojim mu je caca isao kuci pa neka ide i on.

Name

MZ Pridvorci

07.03.2017 13:12

Sve dok je na čelu CJB Trebinje dotični gospodin Laketa koji je u talu sa kriminalnim radnjama, u Sopiljima će i dalje glavni terminator biti Luka Čuljak, a ne samo u navedenom mjestu već i u čitavoj Hercegovini.

ODGOVORITE
Name

Lola

07.03.2017 20:34

i sta je rijesila komisija?

ODGOVORITE
Name

Avdalovic

10.03.2017 20:11

Sram vas bilo i citave Republike Srpske zasto se ne okanite covjeka.luka je u pravu neda svoje i covjek je u pravu.doticni mjestani komsije njegove lazu da ih luka napada a imaju dva puta do svojih kuca a ne oni hoce preko Lukine zemlje e Luka nedaj.posteni ljudi te podrzavaju.

ODGOVORITE