Има више од пола вијека, а још ''ћера лопту''!

Казу Мијура са 50 година и седам дана постао најстарији профи играч у историји фудбала претекавши легендарног сер Стенлија Метјуза.

Фудбал 08.03.2017 | 10:30
Има више од пола вијека, а још ''ћера лопту''!
Познато је да су Јапанци, захваљујући начину и врсти исхране, као и поимању живота и смрти најдуговечнији народ на планети. Па онда и није чудо што имају најстаријег професионалног фудбалера на свету.

И то од пре неки дан, а зове се Казујоши Мијура. Попларни краљ Казу, иначе први тамошњу фудбалски суперстар рођен је давног 26. фебруара 1967. године, што змачи да је већ напунио пола века. Професионалним фудбалом је почео да се бави у Бразилу 1986. где је провео осам година игравши и за велики Сантос. А у веома, веома дугој каријери наступао је, између осталих клубова и за Палмеирас, Ђенову, загребачки Динамо, Кобе, Сиднеј... Чувени нападач је за Јапан одиграо 89 утакмица и постигао 55 погодака.

Тренутно је у Јокохами, члану Друге лиге Јапана, популарној "Џеј 2" (Ј2), за коју је у недељу против Нагасакија одиграо 54 минута у ремију (1:1). Са тих 50 година и седам дана престигао је досадашњег светског шампиона у старосној категорији, сер Стенлија Метјуза што је потврдила и ФИФА. Легендарно енглеско крило је последњи пут одиграло званичан меч као професионалац 1965. када је наступио за Стоук против Фулама.

"Заправо се и не осећам као да сам срушио једну легенду. Можда јесам дуже од њега играо, али никада не могу да се поредим са његовом статистиком и каријером. Ионако бројке нису важне, важно је како играш", јапански скроман је Мијура.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар