Ima više od pola vijeka, a još ''ćera loptu''!

Kazu Mijura sa 50 godina i sedam dana postao najstariji profi igrač u istoriji fudbala pretekavši legendarnog ser Stenlija Metjuza.

Fudbal 08.03.2017 | 10:30
Ima više od pola vijeka, a još ''ćera loptu''!
Poznato je da su Japanci, zahvaljujući načinu i vrsti ishrane, kao i poimanju života i smrti najdugovečniji narod na planeti. Pa onda i nije čudo što imaju najstarijeg profesionalnog fudbalera na svetu.

I to od pre neki dan, a zove se Kazujoši Mijura. Poplarni kralj Kazu, inače prvi tamošnju fudbalski superstar rođen je davnog 26. februara 1967. godine, što zmači da je već napunio pola veka. Profesionalnim fudbalom je počeo da se bavi u Brazilu 1986. gde je proveo osam godina igravši i za veliki Santos. A u veoma, veoma dugoj karijeri nastupao je, između ostalih klubova i za Palmeiras, Đenovu, zagrebački Dinamo, Kobe, Sidnej... Čuveni napadač je za Japan odigrao 89 utakmica i postigao 55 pogodaka.

Trenutno je u Jokohami, članu Druge lige Japana, popularnoj "Džej 2" (J2), za koju je u nedelju protiv Nagasakija odigrao 54 minuta u remiju (1:1). Sa tih 50 godina i sedam dana prestigao je dosadašnjeg svetskog šampiona u starosnoj kategoriji, ser Stenlija Metjuza što je potvrdila i FIFA. Legendarno englesko krilo je poslednji put odigralo zvaničan meč kao profesionalac 1965. kada je nastupio za Stouk protiv Fulama.

"Zapravo se i ne osećam kao da sam srušio jednu legendu. Možda jesam duže od njega igrao, ali nikada ne mogu da se poredim sa njegovom statistikom i karijerom. Ionako brojke nisu važne, važno je kako igraš", japanski skroman je Mijura.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar