Видео - 153. дерби: Експертска анализа - све на једном месту...

Крив је пети судија за Звездин гол! Ђурђевић га је дао апсолутно регуларно! „Није био пенал за Партизан, а јесте жути картон за Плавшића због симулирања“, сматра Радивоје Рака Ђуровић.

Фудбал 07.03.2017 | 23:00
Видео - 153. дерби: Експертска анализа - све на једном месту...
Таксативно, као у емисији „Црна тачка“ на СОС каналу, дотакао се спорних ситуација са 153. вечитог дербија Радивоје Ђуровић, познатији као Рака.

У центру пажње је најпре детаљ из 34. минута кад је Џон Руиз лопту која је изашла у гол-аут вратио у терен наочиглед главног судије Маја Вујовића, помоћника испод источне трибине Светозара Живина и петог арбитра, стационираног иза гола Партизана, Срђана Обрадовић.

„По хијерархији одговорности, на првом месту је пети арбитар. Његова улога је да буде одважан и храбар када се ради о спорним ситуацијама у шеснаестерцу, јер је у најбољој позицији да их види. Следећи на реду је помоћник, па тек онда главни арбитар. У отежаним условима, који су претходили голу Канге, Вујовић је био у натежој позицији“, сматра Ђуровић, а преносе Вечерње новости.

Према оцени некада признатог судије савезног ранга и интернационалца, касније профилисаног као експерта за анализу спорних детаља, то да је Руиз вратио лопту у игралиште могло се закључити тек на основу ТВ снимка.

„Уопште није тако очигледно да је лопта замишљеним пречником напустила граничну линију. То су увек специфичне ситуације, визуелно врло компликоване и тек када се заустави снимак, онда буде јасно“.



Други детаљ из првог полувремена је жути картон показан Срђану Плавшићу због покушаја да симулирањем избори једанаестерац.

„Вујовић је ту одлично проценио да је било елемената симулирања и жутим картоном Плавшићу је свима дао до знања да такве ствари неће толерисати“.

У изјави за Блиц поткрепио је свој став:

„Судија је ту поступио на прави начин, било је контакта, али је он био недовољан за најстрожу казну. Можда је јавна опомена била преоштра казна, могао је
да га упозори“.



Тражили су и из Партизана пенал, у завршници меча, кад је Луковића лопта погодила у руку.

„То није било за једанаестерац“, прецизира Ђуровић за Спортски журнал. „Види се да нема било какве намере, то се гледа при анализирању, а препирки ће увек бити“.



За крај, погодак Уроша Ђурђевића за 1:1 у 88. минуту утакмице.

Сам нападач Партизана каже да је гол дао главом, одговарајући на примедбе Абрахама Фриомпонга како је лопту дирао руком и Марка Петковића који се побунио да је над њим направљен прекршај.

„Гол је апсолутно регуларан. Не видим руку Ђурђевића приликом шутирање лопте, тако да је погодак исправан. Више се тражио разлог да се направи равнотежа у судијским грешкама. Нека свако проба да уради то што је учинио Ђурђевић и увериће и себе и остале људе да руке иду аутоматски за положајом главе. Лопта је од силине, жестоког ударца, ушла у гол. Нема ту ништа спорно“, закључио је анализу детаља са дербија Радивоје Ђуровић.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар