Video - 153. derbi: Ekspertska analiza - sve na jednom mestu...

Kriv je peti sudija za Zvezdin gol! Đurđević ga je dao apsolutno regularno! „Nije bio penal za Partizan, a jeste žuti karton za Plavšića zbog simuliranja“, smatra Radivoje Raka Đurović.

Fudbal 07.03.2017 | 23:00
Video - 153. derbi: Ekspertska analiza - sve na jednom mestu...
Taksativno, kao u emisiji „Crna tačka“ na SOS kanalu, dotakao se spornih situacija sa 153. večitog derbija Radivoje Đurović, poznatiji kao Raka.

U centru pažnje je najpre detalj iz 34. minuta kad je Džon Ruiz loptu koja je izašla u gol-aut vratio u teren naočigled glavnog sudije Maja Vujovića, pomoćnika ispod istočne tribine Svetozara Živina i petog arbitra, stacioniranog iza gola Partizana, Srđana Obradović.

„Po hijerarhiji odgovornosti, na prvom mestu je peti arbitar. Njegova uloga je da bude odvažan i hrabar kada se radi o spornim situacijama u šesnaestercu, jer je u najboljoj poziciji da ih vidi. Sledeći na redu je pomoćnik, pa tek onda glavni arbitar. U otežanim uslovima, koji su prethodili golu Kange, Vujović je bio u natežoj poziciji“, smatra Đurović, a prenose Večernje novosti.

Prema oceni nekada priznatog sudije saveznog ranga i internacionalca, kasnije profilisanog kao eksperta za analizu spornih detalja, to da je Ruiz vratio loptu u igralište moglo se zaključiti tek na osnovu TV snimka.

„Uopšte nije tako očigledno da je lopta zamišljenim prečnikom napustila graničnu liniju. To su uvek specifične situacije, vizuelno vrlo komplikovane i tek kada se zaustavi snimak, onda bude jasno“.



Drugi detalj iz prvog poluvremena je žuti karton pokazan Srđanu Plavšiću zbog pokušaja da simuliranjem izbori jedanaesterac.

„Vujović je tu odlično procenio da je bilo elemenata simuliranja i žutim kartonom Plavšiću je svima dao do znanja da takve stvari neće tolerisati“.

U izjavi za Blic potkrepio je svoj stav:

„Sudija je tu postupio na pravi način, bilo je kontakta, ali je on bio nedovoljan za najstrožu kaznu. Možda je javna opomena bila preoštra kazna, mogao je
da ga upozori“.



Tražili su i iz Partizana penal, u završnici meča, kad je Lukovića lopta pogodila u ruku.

„To nije bilo za jedanaesterac“, precizira Đurović za Sportski žurnal. „Vidi se da nema bilo kakve namere, to se gleda pri analiziranju, a prepirki će uvek biti“.



Za kraj, pogodak Uroša Đurđevića za 1:1 u 88. minutu utakmice.

Sam napadač Partizana kaže da je gol dao glavom, odgovarajući na primedbe Abrahama Friomponga kako je loptu dirao rukom i Marka Petkovića koji se pobunio da je nad njim napravljen prekršaj.

„Gol je apsolutno regularan. Ne vidim ruku Đurđevića prilikom šutiranje lopte, tako da je pogodak ispravan. Više se tražio razlog da se napravi ravnoteža u sudijskim greškama. Neka svako proba da uradi to što je učinio Đurđević i uveriće i sebe i ostale ljude da ruke idu automatski za položajom glave. Lopta je od siline, žestokog udarca, ušla u gol. Nema tu ništa sporno“, zaključio je analizu detalja sa derbija Radivoje Đurović.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar