Хамилтон види да са Финцем мора фино - Ботас мора да се поштује!

Британац осећа да са вицкастим Валтеријем мора да комуницира отвореног срца са свим картама на столу.

Остали спортови 09.03.2017 | 09:15
Хамилтон види да са Финцем мора фино - Ботас мора да се поштује!
Стари вук Мерцедес АМГ Петронаса, Луис Хамилтон који је уједно и “најзаинтересованији” за освајање наредне титуле озбиљно прихвата новог колегу. Поразио га је Нико Розберг, а пошто Валтери Ботас није ништа лошији, поштовање конкуренције из гараже се намеће само по себи.

“Свидја ми се то што са Валтеријем нема недоумица на стази и ван ње. Нема игрица, све је потпуно јасно и транспарентно. То ми се јако свидја. Добро слажемо, па мислим да ми с њим боље иде сарадња него са претходницима”, прича Хамилтон о Ботасу који је након прилично турбулентних дешавања у прелазном року заменио Вилијамсов бели комбинезон за сребрни Мерцедес АМГ Петронаса.

“Он жели да буде што успешнији у првој сезони са новим тимом и то има смисла. Ја сам у екипи дуже! Сам хоћу добре резултате, али ћу му прижити што више информација из којих може доста да научи. Валтери се добро уклопио за кратко време. Напорно је, а он се труди са својим инжењерима да се прилагоди. Има много позитивне енергије”, прича Хамилтон, да би на крају констатовао како је Ботас далеко од благог момка који неће или не уме да проговори.

“Разговарамо на стази, али да вам кажем, он је далеко од тихог момка који проговори пар речи… Он само тако понекад изгледа, али се добро забавља. Веома је духовит и говори смешне ствари, а то је нешто што баш не бисте очекивали од једног вицкастог Финца”, закључио је Хамилтон причу о новом сараднику с којим би као и са Розбергом могао да води директан бој за титулу.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар