Hamilton vidi da sa Fincem mora fino - Botas mora da se poštuje!

Britanac oseća da sa vickastim Valterijem mora da komunicira otvorenog srca sa svim kartama na stolu.

Ostali sportovi 09.03.2017 | 09:15
Hamilton vidi da sa Fincem mora fino - Botas mora da se poštuje!
Stari vuk Mercedes AMG Petronasa, Luis Hamilton koji je ujedno i “najzainteresovaniji” za osvajanje naredne titule ozbiljno prihvata novog kolegu. Porazio ga je Niko Rozberg, a pošto Valteri Botas nije ništa lošiji, poštovanje konkurencije iz garaže se nameće samo po sebi.

“Svidja mi se to što sa Valterijem nema nedoumica na stazi i van nje. Nema igrica, sve je potpuno jasno i transparentno. To mi se jako svidja. Dobro slažemo, pa mislim da mi s njim bolje ide saradnja nego sa prethodnicima”, priča Hamilton o Botasu koji je nakon prilično turbulentnih dešavanja u prelaznom roku zamenio Vilijamsov beli kombinezon za srebrni Mercedes AMG Petronasa.

“On želi da bude što uspešniji u prvoj sezoni sa novim timom i to ima smisla. Ja sam u ekipi duže! Sam hoću dobre rezultate, ali ću mu prižiti što više informacija iz kojih može dosta da nauči. Valteri se dobro uklopio za kratko vreme. Naporno je, a on se trudi sa svojim inženjerima da se prilagodi. Ima mnogo pozitivne energije”, priča Hamilton, da bi na kraju konstatovao kako je Botas daleko od blagog momka koji neće ili ne ume da progovori.

“Razgovaramo na stazi, ali da vam kažem, on je daleko od tihog momka koji progovori par reči… On samo tako ponekad izgleda, ali se dobro zabavlja. Veoma je duhovit i govori smešne stvari, a to je nešto što baš ne biste očekivali od jednog vickastog Finca”, zaključio je Hamilton priču o novom saradniku s kojim bi kao i sa Rozbergom mogao da vodi direktan boj za titulu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar