АБА: Будућност декласирала МЗТ у трци за друго мјесто!

Кошаркаши Будућности декласирали су екипу МЗТ из Скопља, у мечу 25. кола АБА лиге – 92:61.  Будућност још може да престигне Партизан! Подгоричани убедљиво победили ослабљени МЗТ и тако задржали шансу да се у последњем колу домогну трећег места пред плеј-оф.

Кошарка 06.03.2017 | 21:30
АБА: Будућност декласирала МЗТ у трци за друго мјесто!
Екипа Илијаса Зуроса је тако задржала теоретске шансе да се у плеј-оф пласира са друге позиције на табели. Њима ће поред тријумфа у Пиониру, у наредном колу, против екипе Црвен звезде бити потребни порази Цедевите и Партизана.

Црногорска екипа водила је током целог меча, а највећу предност стекли су у последњој четвртини.

Најефикаснији у победничком тиму био је Петра Поповић са 17 поена, док је бивши кошаркаш Црвен звезде Борис Савовић имао учинак од 14 поена и 17 скокова. Алекса Илић и Маркус Вилијамс који су додали по десет поена.

У пораженом саставу истакао се Тејмс Ксавијер са 20 поена, пет скокова и четири асистенције, док су једини двоцифрени у македонсоком тиму били Ђорђе Дреновац са 13 поена и Јуре Лалић са десет.

Будућност - МЗТ Скопље 92:61 (22:22, 21:14, 34:16, 15:9) у претпоследњој утакмици 25. кола АБА лиге!

Најбољи црногорски клуб тиме је поправио скор на 18-7 и одложио дефинитивну одлуку о паровима полуфинала плеј-офа за наредни викенд.

Црвена звезда (24-1) је одавно осигурала "пол-позицију", Цедевита и Партизан деле друго место са по 19-6, с тим да су Загрепчани бољи у међусобним дуелима, док је Будућност четврта.

У последњем колу састају се Цедевита - ФМП Железник, Игокеа - Партизан и Будућност - Звезда.

Ситуацију тренутно најмање контролишу управо Подгоричани, који би у случају победа Цедевите и црно-белих дошли у дворану "Александар Николић" на резултатски неважну "генералну пробу" полуфинала.

Али, уколико би Партизан изгубио у Лакташима, Будућности би се указала шанса да се тријумфом у Београду помери на треће место, избегне Звезду и приреди полуфинални окршај "вечитих" ривала...

Док је Звезда "закуцана" на првом месту, Цедевита може да буде друга (ако победи) или трећа, Партизан други (ако победи, а Цедевита изгуби), трећи или четврти, а Будућност трећа или четврта.

МЗТ (8-17) је у Подгорици наступио у значајно ослабљеном саставу, али га ни овако убедљив пораз не боли много, јер је поразом Крке од Партизана у недељу обезбедио опстанак.

Задар од 21.00 гостује Карпош Соколију и победом такође може да уплови у "луку спаса". У том случају Крка би се коло пре краја опростила од АБА лиге, бар до јесени 2018. године.

БУДУЋНОСТ: Поповић 17, Савовић 14 (17ск), Рејнолдс 13, Класен 11, Вилијамс 10 (10ас)...

МЗТ: Тејмс 20 (5ск, 4ас), Дреновац 13 (5ск), Лалић 10...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар