ABA: Budućnost deklasirala MZT u trci za drugo mjesto!

Košarkaši Budućnosti deklasirali su ekipu MZT iz Skoplja, u meču 25. kola ABA lige – 92:61.  Budućnost još može da prestigne Partizan! Podgoričani ubedljivo pobedili oslabljeni MZT i tako zadržali šansu da se u poslednjem kolu domognu trećeg mesta pred plej-of.

Košarka 06.03.2017 | 21:30
ABA: Budućnost deklasirala MZT u trci za drugo mjesto!
Ekipa Ilijasa Zurosa je tako zadržala teoretske šanse da se u plej-of plasira sa druge pozicije na tabeli. Njima će pored trijumfa u Pioniru, u narednom kolu, protiv ekipe Crven zvezde biti potrebni porazi Cedevite i Partizana.

Crnogorska ekipa vodila je tokom celog meča, a najveću prednost stekli su u poslednjoj četvrtini.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Petra Popović sa 17 poena, dok je bivši košarkaš Crven zvezde Boris Savović imao učinak od 14 poena i 17 skokova. Aleksa Ilić i Markus Vilijams koji su dodali po deset poena.

U poraženom sastavu istakao se Tejms Ksavijer sa 20 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok su jedini dvocifreni u makedonsokom timu bili Đorđe Drenovac sa 13 poena i Jure Lalić sa deset.

Budućnost - MZT Skoplje 92:61 (22:22, 21:14, 34:16, 15:9) u pretposlednjoj utakmici 25. kola ABA lige!

Najbolji crnogorski klub time je popravio skor na 18-7 i odložio definitivnu odluku o parovima polufinala plej-ofa za naredni vikend.

Crvena zvezda (24-1) je odavno osigurala "pol-poziciju", Cedevita i Partizan dele drugo mesto sa po 19-6, s tim da su Zagrepčani bolji u međusobnim duelima, dok je Budućnost četvrta.

U poslednjem kolu sastaju se Cedevita - FMP Železnik, Igokea - Partizan i Budućnost - Zvezda.

Situaciju trenutno najmanje kontrolišu upravo Podgoričani, koji bi u slučaju pobeda Cedevite i crno-belih došli u dvoranu "Aleksandar Nikolić" na rezultatski nevažnu "generalnu probu" polufinala.

Ali, ukoliko bi Partizan izgubio u Laktašima, Budućnosti bi se ukazala šansa da se trijumfom u Beogradu pomeri na treće mesto, izbegne Zvezdu i priredi polufinalni okršaj "večitih" rivala...

Dok je Zvezda "zakucana" na prvom mestu, Cedevita može da bude druga (ako pobedi) ili treća, Partizan drugi (ako pobedi, a Cedevita izgubi), treći ili četvrti, a Budućnost treća ili četvrta.

MZT (8-17) je u Podgorici nastupio u značajno oslabljenom sastavu, ali ga ni ovako ubedljiv poraz ne boli mnogo, jer je porazom Krke od Partizana u nedelju obezbedio opstanak.

Zadar od 21.00 gostuje Karpoš Sokoliju i pobedom takođe može da uplovi u "luku spasa". U tom slučaju Krka bi se kolo pre kraja oprostila od ABA lige, bar do jeseni 2018. godine.

BUDUĆNOST: Popović 17, Savović 14 (17sk), Rejnolds 13, Klasen 11, Vilijams 10 (10as)...

MZT: Tejms 20 (5sk, 4as), Drenovac 13 (5sk), Lalić 10...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar