"Тур де Франс" у Бањалуци!

Директор бициклистичке трке "Београд - Бањалука" Владимир Куваља најавио долазак најбољих свјетских бициклиста у град на Врбасу.

Остали спортови 07.03.2017 | 10:45
"Тур де Франс" у Бањалуци!
Најпрестижнија бициклистичка трка у свијету, "Тур де Франс", могла би убудуће бити вожена и кроз Бањалуку!

Ово је најавио директор трке "Београд - Бањалука" Владимир Куваља, који је нагласио да ова идеја постоји већ дуго, а ускоро би могла да прерасте и у реалност.

Куваља је недавно постао потпредсједник Балканске бициклистичке уније, један је од кандидата и за улазак у Управни одбор Свјетске бициклистичке федерације (УЦИ), тако да његове ријечи можда и не звуче више преамбициозно.

"Уколико имате велику жељу, а уз то и познантсва и пријатељства са неким од најважнијих људи уз УЦИ, све је могуће. Вјероватно су многи сумњали да ћемо и од трке 'Београд - Бањалука' направити једну од 100 најбољих икада, али успјели смо", рекао је Куваља за "Глас Српске".

Бициклистичка трка "Београд - Бањалука" ове године биће вожена 11. пут, а биће одржана од 28. до 30. априла.

"Почели смо са само седам-осам људи у организацији, а сада на трци ради више од 80 људи директно, а још на стотине раде свој дио посла из другог плана. Из године у годину растем заједно са трком и вјерујем да ће се сви моји планови врло брзо остварити", додао је директор трке која се вози на територији Србије и БиХ.

Куваља је велики пријатељ са директором "Тура" Кристијаном Прудомом, а ово пријатељство могло би имати кључни утицај на довођење најбољих свјетских бициклиста у град на Врбасу.

"Већ сам повезан са организацијом која се брине о 'Тур де Франсу' и у наредном периоду и та сарадња биће додатно проширена. Ово је пут који ми даје за право да се надам организацији бар једне од етапа тура или старта трке у Бањалуци. Прије или касније то ће се десити", нагласио је Куваља.

Подсјетимо, прошле године на 10. Међународној трци “Београд - Бањалука” тријумфовао је Италијан Филипо Фортин, члан екипе ГМ Еуропа Овини, која ће и ове године наступити на трци.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар