Војводина попустила, меч се игра, Делије на истоку!

Директор Супер лиге Србије Владимир Булатовић рекао је за агенцију Бета да неће бити одлагања дерби утакмице 25. кола измедју Војводине и Црвене звезде.

Фудбал 06.03.2017 | 20:30
Војводина попустила, меч се игра, Делије на истоку!
"Утакмица ће дефинитивно бити играна у раније договореном термину. Јучерашње приче су само то - приче. Правила се морају поштовати и ту нема мрдања. Утакмица се сигурно игра", рекао је Булатовић за агенцију Бета.

Фудбалски клуб Војводина саопштио је јуче да утакмица против Црвене звезде можда неће да се игра, пошто полиција размишља да тражи забрану, под образложењем да није у могућности да гарантује безбедност јавног скупа.

"Утакмица је високог ризика, полиција, односно Министарство унутрашњих послова врши процену. Постоји правилник о спречавању насиља на стадионима, а и о пропозицијама такмичења и према томе ће се утакмица играти", казао је он.

Војводина је објавила да се у допису полиције наводи да је проблем то што се захтева од клуба да се гостујућим навијачима обезбеди источна трибина, иако је домаћин одлучио да је за присталице београдског клуба резервисана искључиво јужна.

Напоменуто је да јужна трибина има капацитет 1.500 људи, што је "три пута више од пет одсто капацитета", колико је Војводина у обавези да обезбеди гостима.

"Одлуку о трибини донеће МУП, то не ради ни Заједница Супер лиге Србије, ни клуб, а ни Фудбалски савез Србије. Имају састанак данас у подне и после тога ће се све знати",закључио је Булатовић.

Дерби утакмица 25. кола Супер лиге Србије измедју Војводине и Црвене звезде играће се у среду од 18.00 на стадиону "Карадјордје" у Новом Саду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар