Vojvodina popustila, meč se igra, Delije na istoku!

Direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović rekao je za agenciju Beta da neće biti odlaganja derbi utakmice 25. kola izmedju Vojvodine i Crvene zvezde.

Fudbal 06.03.2017 | 20:30
Vojvodina popustila, meč se igra, Delije na istoku!
"Utakmica će definitivno biti igrana u ranije dogovorenom terminu. Jučerašnje priče su samo to - priče. Pravila se moraju poštovati i tu nema mrdanja. Utakmica se sigurno igra", rekao je Bulatović za agenciju Beta.

Fudbalski klub Vojvodina saopštio je juče da utakmica protiv Crvene zvezde možda neće da se igra, pošto policija razmišlja da traži zabranu, pod obrazloženjem da nije u mogućnosti da garantuje bezbednost javnog skupa.

"Utakmica je visokog rizika, policija, odnosno Ministarstvo unutrašnjih poslova vrši procenu. Postoji pravilnik o sprečavanju nasilja na stadionima, a i o propozicijama takmičenja i prema tome će se utakmica igrati", kazao je on.

Vojvodina je objavila da se u dopisu policije navodi da je problem to što se zahteva od kluba da se gostujućim navijačima obezbedi istočna tribina, iako je domaćin odlučio da je za pristalice beogradskog kluba rezervisana isključivo južna.

Napomenuto je da južna tribina ima kapacitet 1.500 ljudi, što je "tri puta više od pet odsto kapaciteta", koliko je Vojvodina u obavezi da obezbedi gostima.

"Odluku o tribini doneće MUP, to ne radi ni Zajednica Super lige Srbije, ni klub, a ni Fudbalski savez Srbije. Imaju sastanak danas u podne i posle toga će se sve znati",zaključio je Bulatović.

Derbi utakmica 25. kola Super lige Srbije izmedju Vojvodine i Crvene zvezde igraće se u sredu od 18.00 na stadionu "Karadjordje" u Novom Sadu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar