Њемачка осуђује Ердоганову изјаву

Шеф кабинета њемачког канцелара Ангеле Меркел Петер Алтмајер осудио је изјаву турског предсједника Тајипа Ердогана, који је оптужио Њемачку "за нацистичку праксу", дан након што је локална управа у тој земљи спријечила обраћање турског министра на скупу уочи референдума у Турској.

Свијет 06.03.2017 | 10:59
Њемачка осуђује Ердоганову изјаву
Он је рекао да је изјава Ердогана "апсолутно неприхватљива".

Алтмајер је рекао телевизији АРД да се Њемачка не може надмашити у смислу владавине права, толеранције и либералности.

Алтмајер је додао да је Влада ЊЕмачке је у контакту са турском Владом.

"Постараћемо се да се и у Анкари препозна и разумије значај проблема онога што се догађа посљедњих дана", рекао је он, пренио је АП.

Њемачко-турске дипломатске тензије су порасле због планова Турске да се њихови министри обраћају на скуповима у Њемачкој у оквиру подршке предстојећем референдуму о уставним промјенама, које предвиђају већа овлаштења за турског предсједника, подсјећа АП.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тета Ангелца,

06.03.2017 17:08

Нема ста да се оправдава ,никоме сртанцу :она само одговара своме народу:и баста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

07.03.2017 06:52

Ако је нека дрзава толерантна онда је то Њемацка. Зивим вец 25 година ту и уред висе странци имају права и могу радити ста хоце него сами нијемци. Посебно турци немају ста да се зале. Све им је дозвољено и тако се и понасају. У Турској неби смијели и имали право на ствари које су им овдје дозвољене. Тако нека се запитају мало...нека он допусти да нијемци или било која друга нација трази нека права у Турској, било ста. Несмијес се јавит. Он сања изгледа оних 500 година владавине...

ОДГОВОРИТЕ