Регионална лига: Партизан иде ка Фајнал-фору!

Ватерполисти Партизана савладали су Приморје 10:7 (3:1, 3:2, 3;1, 1:3) на Бањици, у 14. колу регионалне лиге.

Остали спортови 06.03.2017 | 10:45
Регионална лига: Партизан иде ка Фајнал-фору!
Црно-бели су трећом узастопном победом стигли до четврте позиције која води на Фајнал-фор, имају два бода више од Морнара.

Београдски великан је славио упркос изостанку неколико играча (Стојановић, Добожанов, М. Јанковић, Лазић, Лукић, Манојловић) због вируса и прехлада.

Црно-беле су предводили Драшовић са три гола и голман Белопавловић са девет одбрана, док се код гостију истекао Чубранић са седам погодака.

Црно-бели су одлично почели, па су брзо, головима Тохоља повели са 2:0. Сигурно је домаћи тим играо у одбрани, а похвале заслужује и Милутин Белопавловић, који је на голу заменио стандардног Добожанова. Заустављао је опасне шутеве Ријечана, а додатну сигурност екипи улио је када је код резултата 4:1 одбранио је петерац Вукичевићу. Наставили су после тога црно-бели у још јачем ритму, па су већ средином друге деонице стекли пет голова предност – 6:1. Ипак, дозволили су гостима да до великог одмора приђу на три гола заостатка (6:3).

У другом полувремену се ншта битно није променило у односу снага. Црно-бели су контролисали игру, нису дозволили врло добром тиму из Ријеке да наметне свој темпо. Корак по корак Београђани су увећавали предност, а кад је на 22 секунде пре краја треће четвртине Радомир Драшовић својим трећим голом одвео црно-беле на 9:4 било је извесно да ће бодови остати у Београду.

Мирно су Београђани привели меч крају, у једном тренутку су водили и са 10:4. Одбрана, како позициона, тако и са играчем мање, је функционисала како треба, Приморје је до краја пришло на три гола „минуса“, за коначних 10:7, али Ријечани су свој шести и седми гол постигли тек у последњем минуту кад су све дилеме већ биле решене.

"Од почетка смо наметнули наш ритам и контролисали утакмицу иако смо играли без шесторице стандардних првотимаца. Момци који су добили шансу су изнели терет на прави начин, свака имн част на приказаној борбенмој игри, на поштовању договора и на крају на победи. Следи нам меч са Јадраном у Херцег Новом, у среду. Још не знамо у ком саставу ћемо играти, видећемо ко ће се од играча који су изостали опоравити, али то не мења наше амбиције. Идемо на победу која би нам много значила у борби за бар треће место на табели, јер уколико га освојимо избећи ћемо Југ у полуфиналу завршног турнира", рекао је тренер Партизана Зоран Миленковић.

Партизан Раиффеисен – Приморје ЕБ 10:7 (3:1, 3:2, 3:1,1:3)
Базен Бањица. Гледалаца:200. Судије: Обрадовић (Црна Гора), Раковић (Србија). Играч више: Партизан 11 (6), Приморје 10 (2). Петерци: Приморје 1 (0)

Партизан: Белопавловић (9 одбрана), Јапунџић 1, Ф. Јанковић, Репановић 1, Томић, Велкић, Драшовић 3, Андрејевић, Јакшић 1, Радојевић 1. Вучинић 1, Касум, Булајић, Тохољ 2.

Приморје: Јеловина (5 одбрана), Раду 1, Блажић, Пауер, Перош 1, Чукно, Радуловић, Раковац, Мудраџија 2, Врлић 1, Вукичевић 1, Папарић, Чубранић (7 одбрана), Буљубашић 1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар