Опрез: Мокри и клизави коловози данас у БиХ

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, а магла смањује видљивост у котлинама и уз ријеке, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Босна и Херцеговина 06.03.2017 | 07:57
Опрез: Мокри и клизави коловози данас у БиХ
Одрони земље и камења на коловоз могући су посебно на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

Из Ауто-мото савеза навели су да је, без обзира на временске и саобраћајне прилике, посједовање зимске опреме законски обавезно до 15. априла.

Због деминерских радова, саобраћај је повремено обустављен на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, због чега је петља "Маховљани" затворена за саобраћај, а возачи могу да користе петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на магистралном путу М-16, дионица Нова Топола-Клашнице, од 23.00 до 5.00 часова доћи ће до обуставе саобраћаја, највише до 30 минута.

Саобраћај је због изласка механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен на регионалном путу Прњавор-Станари /секција Прњаворска петља/.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице, због радова је измијењен режим саобраћања. Предвиђено је да радови трају до 26. јуна.

Због бушења и минирања терена на магистралном путу М-5, дионица Рогатица-Устипрача, у мјесту Дуб доћи ће до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањено је саобраћање за сва возила која су тежа од 16 тона.

Задржавања на граничним прелазима у БиХ нису дужа од 30 минута.

Коментари / 0

Оставите коментар