ФБИ тврди: Обама није прислушкивао Трампа

Директор ФБИ Џејмс Коми одбио је тврдње предсједника Сједињених Америчких Држава (САД) Доналда Трампа да је његов претходник Барак Обама, прислушкивао његов телефон, као и то да га је наводно шпијунирао, пренијели су амерички медији.

Свијет 06.03.2017 | 07:41
ФБИ тврди: Обама није прислушкивао Трампа
Коми је наводно затражио од америчког министарства правде да одбаци наводе да је Обама наредио прислушкивање Трамповог телефона током изборне кампање прошле године.

Он је рекао да је тражио корекцију Трампових навода који су лажно инсинуирали да је ФБИ прекршио закон. Амерички медији су цитирали званичнике који је казали да је Цомеy вјеровао да нема доказа да подржи Трампову тврдњу.

Раније је Трамп тражио од америчког Конгреса да испита да ли је бивши предсједник САД-а злоупотријебио извршну власт. Захтјев је услиједио дан након што је Трамп оптужио Обаму да му је за вријеме предизборне кампање прислушкивао телефон.

Обама је демантовао ове тврдње наводећи да он није наредио обавјештајни надзор над било којим становником САД-а.

Портпарол Бијеле куће Шон Спајсер рекао је медијима да су да су извјештаји о потенцијално политички мотивисаним истрагама пред изборе 2016. године веома забрињавајући.

Свјетски медији наводе да Спајсер није дао никакве доказе којим би поткријепио тврдње о злоупотреби положаја.

Коментари / 0

Оставите коментар