FBI tvrdi: Obama nije prisluškivao Trampa

Direktor FBI Džejms Komi odbio je tvrdnje predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trampa da je njegov prethodnik Barak Obama, prisluškivao njegov telefon, kao i to da ga je navodno špijunirao, prenijeli su američki mediji.

Svijet 06.03.2017 | 07:41
FBI tvrdi: Obama nije prisluškivao Trampa
Komi je navodno zatražio od američkog ministarstva pravde da odbaci navode da je Obama naredio prisluškivanje Trampovog telefona tokom izborne kampanje prošle godine.

On je rekao da je tražio korekciju Trampovih navoda koji su lažno insinuirali da je FBI prekršio zakon. Američki mediji su citirali zvaničnike koji je kazali da je Comey vjerovao da nema dokaza da podrži Trampovu tvrdnju.

Ranije je Tramp tražio od američkog Kongresa da ispita da li je bivši predsjednik SAD-a zloupotrijebio izvršnu vlast. Zahtjev je uslijedio dan nakon što je Tramp optužio Obamu da mu je za vrijeme predizborne kampanje prisluškivao telefon.

Obama je demantovao ove tvrdnje navodeći da on nije naredio obavještajni nadzor nad bilo kojim stanovnikom SAD-a.

Portparol Bijele kuće Šon Spajser rekao je medijima da su da su izvještaji o potencijalno politički motivisanim istragama pred izbore 2016. godine veoma zabrinjavajući.

Svjetski mediji navode da Spajser nije dao nikakve dokaze kojim bi potkrijepio tvrdnje o zloupotrebi položaja.

Komentari / 0

Ostavite komentar