АБА: Рутинска побједа Партизана над Крком!

Успешан повратак Џикића - Партизан чува треће место, али и напада друго! Црно-бели су успели да сломе отпор Крке и дођу до важне победе - 94:80.

Кошарка 05.03.2017 | 19:00
АБА: Рутинска побједа Партизана над Крком!
Партизан је добио утакмицу коју је морао да добије. И то је најважније по црно-беле у овом моменту и тренутној ситуацији. У Београду је пала Крка која је пружала одличан отпор у првом полувремену, али су црно-бели под вођством Александра Џикића, који је седео на клупи после дужег времена, успели да преломе меч током трећег квартала и на крају славе с 94:80.

Чупали су косу навијачи Партизана у првом полувремену јер њихови љубимци нису играли, пре свега у одбрани, онако како то налаже реноме клуба чији дрес носе, али је у других 20 минута све дошло на своје и, мора се истаћи - израњавани Партизан је уписао важну победу која му омогућава да љубоморно чува трећу позицију на табели.

Парни ваљак је играо без Вила Хечера, Новице Величковића и Џамонта Гордона, док су се у екипи нашли Вања Маринковић и Милош Копривица који су претходних седмица имали здравствене проблеме. 

Најефикаснији код Партизана био је Стефан Пот са 16 датих поена.

У првом полувремену Крка је добро шутерски отворила утакмицу и то као да је дало крила фењерашу који се бори за голи живот. Иако је словеначки састав гостовао тако великом клубу као што је Партизан, показали су гости зубе, нису се предали унапред и то им је дало могућност да буду у предности већим делом првог полувремена.

Ребец, Димец и Марко Луковић носили су игру Крке, па је Партизан имао проблема да дође до неке предности и контроле резултата пре свега због слабе одбране. Недостајао је Величковић, као и Хечер, са њима двојицом би црно-белима било лакше, и то се осетило. Врабац је "држао воду" тројкама и Партизан је имао активан резултат, па је чак и крајем првог дела игре дошао до предности - 46:44.

Оно што Партизану није успевало у првом полувремену, јесте у другом. Добром игром Стефана Пота црно-бели су пре свега појачали игру у дефанзиви и миц по миц почели да мељу противника у трећој деоници.

Уз Пота "проиграо" је и млади центар Милош Копривица, укључили су се и остали и одмах је цео ток утакмице током трећег квартала добио другачији, за око 2.500 гледалаца у Пиониру постао много опуштенији.

Последња деоница већ је била рутина, а Партизан је стигао до тријумфа који га држи за две победе испред четвртопласиране Будућности која има и меч мање, али бољи међусобни скор.

Црно-бели ће гледати да можда изненаде и другопласирану Цедевиту која сада има победу мање, али и меч мање и бољи међусобни скор, па уколико Сокићи киксну у последња два кола могао би Партизан и на другу позицију.

Све ће се решавати у последњем колу.

АБА ЛИГА, 25. КОЛО: Партизан - Крка 94:80 (21:27, 25:17, 30:16, 18:20) 

Дворана Александар Николић, гледалаца 2.500

Судије: Кољеншиц, Митровски, Стефановић

ПАРТИЗАН: Робинсон 3, Ратковица 12, Врабац 14, Јовановић, Маринковић 8, Танасковић, Мајсторовић 5, Бирчевић 9, Копривица 9, Андрић 11, Пот 16, Луковић 7

КРКА: Ребец 11, Кари 11, Кастрати, Ројц 1, Кужник 2, Јукић, Димец 19, Чебулар 6, Ритлоп, Бунић, Елиот 13, Луковић 17

Извор: моззартспорт

ФОТО: АБА ЛИГА

Коментари / 0

Оставите коментар