Вучелић: Само је Мажић дорастао оваквим утакмицама!

Председник Партизана Милорад Вучелић осврнуо се на велику грешку судијске екипе која је обележила 153. ‘вечити дерби’.

Фудбал 05.03.2017 | 16:00
Вучелић: Само је Мажић дорастао оваквим утакмицама!
Фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграли су нерешено 1:1 у дуелу 24. кола Суперлиге.

“Жао ми је што Партизан није победио јер је био бољи, то је објективни суд и оно што сам чуо долазећи са стадиона – Партизан је био бољи и заслужио је позитиван резултат”, почео је Вучелић.

Црвено-бели су повели голом Гелора Канге који је после додавања Боаћија погодио за 1:0, али је томе претходило додавање Џона Руиза из гол-аута.

“Утакмица је била фер и уопште није била тешка за суђење. Није било неких искушења и утолико је судијска грешка велика. Толико је очигледна да дипломатски не могу да избегнем да коментаришем суђење, што је део договореног фер-плеја, али је доказано да Мајо Вујовић није дорастао оваквом догађају. Направио је кардиналну грешку и то не када је у питању офсајд или недосуђени једанаестерац. Он је лопту која је у ауту била 30-40 центиметара, за коју су играчи сигнализирали да је изашла, пропустио да суди, иако је био релативно близу. На тај начин је довео у питање резултат Партизана”.

Навијачи обе екипе жалили су се на поједине сумњиве одлуке, али Вучелић истиче да је она из 34. минута бацила сенку на читав догађај.

“Друге детаље који су се догодили нисам видео, али је то велика штета. Штета је што је судија бацио тако тешку сенку на дерби, на празник српског фудбала који је одигран пред пуним стадионом. Морали смо да изједначимо резултат који је, у ствари, резултат судија. То је велика сенка, заборавиће се много тога, али ће остати упамћено да је неко дао гол из аута. Нашалио сам се да се нисмо добро припремили за утакмицу, да стручни штаб није урадио свој посао јер нисмо знали да се гол аут не суди. Да смо знали да су то нова правила, прилагодили бисмо се и знали да се до 40 центиметара рачуна игра”.

Сада су на потезу Фудбалски савез Србије, Заједница суперлигаша и судијска комисија која ће одлучивати о даљим корацима.

“Нисмо коментарисали суђење, верујемо у регуларност и добре намере. Та грешка није намерна, али то што она није намерна и што се не може назвати крађом, не умањује величину грешке. Она је огромна и битно је утицала на резултат. Да је било спорно, уздржао бих се од сваког коментара тог догађаја, али је утакмица била врло лака за суђење. Ништа није завршено, има много тога да се игра и свака част Марку Николићу који је погодио свим изменама. Видело се да је пратио ритам игре и тачно знао шта треба да се уради. Видећемо шта ће организације да ураде поводом овога, не желим судију да оптужим ни за шта друго, осим за кардиналну грешку”.

У интервјуу за клупску телевизију новинар га је питао да ли Партизан треба да се запита да за следећи дерби, који ће вероватно одлучивати о титулу, ангажује стране судије, али је Вучелић одговорио да је једино Милорад Мажић способан да дели правду на оваквим утакмицама.

“Не бих размишљао о страним судијама, али је таквим утакмицама дорастао једино Милорад Мажић. Не кажем да је безгрешан, али има ауторитет и сигурно му се не би догодила оваква грешка. Овакав пропуст му се сигурно не би догодио. Судијска грешка – Партизан, резултат је 1:1”, закључио је Вучелић.

Илиев: Ово је неозбиљно

Ивица Илиев, спортски директор ‘црно-белих’, каже да је на овако високом нивоу потпуно неозбиљно сведочити виђеним грешкама.

“Помешана су ми осећања. Тешко је са трибина пратити дерби, много је лакше било бити на терену. Још сам преплављен емоцијама и не могу на прави начин да анализирам утакмицу. Грешке се дешавају, али изгледа изузетно често против Партизана и то је оно што мало боли. И као играчу су ми се дешавало, било је и на штету противника, али ја нисам доживео да је било у моју корист, нити то желим. На оваквом нивоу, ово је неозбиљно. Није фер, али такав је живот и морамо да се помиримо. Када се прими овакав гол, то изузетно негативно утиче на психу играча. Треба се вратити из сазнања да, шта год да урадиш, није довољно јер неко и нешто ће то да обезвреди. Реакција је била одлична, имали смо неколико прилика на почетку другог полувремена и били смо бољи, то је утисак. Као и на прошлом дербију што смо били бољи и на оном од раније, када смо сумњиво изгубили 2:1”, рекао је Ииев.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар