Vučelić: Samo je Mažić dorastao ovakvim utakmicama!

Predsednik Partizana Milorad Vučelić osvrnuo se na veliku grešku sudijske ekipe koja je obeležila 153. ‘večiti derbi’.

Fudbal 05.03.2017 | 16:00
Vučelić: Samo je Mažić dorastao ovakvim utakmicama!
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su nerešeno 1:1 u duelu 24. kola Superlige.

“Žao mi je što Partizan nije pobedio jer je bio bolji, to je objektivni sud i ono što sam čuo dolazeći sa stadiona – Partizan je bio bolji i zaslužio je pozitivan rezultat”, počeo je Vučelić.

Crveno-beli su poveli golom Gelora Kange koji je posle dodavanja Boaćija pogodio za 1:0, ali je tome prethodilo dodavanje Džona Ruiza iz gol-auta.

“Utakmica je bila fer i uopšte nije bila teška za suđenje. Nije bilo nekih iskušenja i utoliko je sudijska greška velika. Toliko je očigledna da diplomatski ne mogu da izbegnem da komentarišem suđenje, što je deo dogovorenog fer-pleja, ali je dokazano da Majo Vujović nije dorastao ovakvom događaju. Napravio je kardinalnu grešku i to ne kada je u pitanju ofsajd ili nedosuđeni jedanaesterac. On je loptu koja je u autu bila 30-40 centimetara, za koju su igrači signalizirali da je izašla, propustio da sudi, iako je bio relativno blizu. Na taj način je doveo u pitanje rezultat Partizana”.

Navijači obe ekipe žalili su se na pojedine sumnjive odluke, ali Vučelić ističe da je ona iz 34. minuta bacila senku na čitav događaj.

“Druge detalje koji su se dogodili nisam video, ali je to velika šteta. Šteta je što je sudija bacio tako tešku senku na derbi, na praznik srpskog fudbala koji je odigran pred punim stadionom. Morali smo da izjednačimo rezultat koji je, u stvari, rezultat sudija. To je velika senka, zaboraviće se mnogo toga, ali će ostati upamćeno da je neko dao gol iz auta. Našalio sam se da se nismo dobro pripremili za utakmicu, da stručni štab nije uradio svoj posao jer nismo znali da se gol aut ne sudi. Da smo znali da su to nova pravila, prilagodili bismo se i znali da se do 40 centimetara računa igra”.

Sada su na potezu Fudbalski savez Srbije, Zajednica superligaša i sudijska komisija koja će odlučivati o daljim koracima.

“Nismo komentarisali suđenje, verujemo u regularnost i dobre namere. Ta greška nije namerna, ali to što ona nije namerna i što se ne može nazvati krađom, ne umanjuje veličinu greške. Ona je ogromna i bitno je uticala na rezultat. Da je bilo sporno, uzdržao bih se od svakog komentara tog događaja, ali je utakmica bila vrlo laka za suđenje. Ništa nije završeno, ima mnogo toga da se igra i svaka čast Marku Nikoliću koji je pogodio svim izmenama. Videlo se da je pratio ritam igre i tačno znao šta treba da se uradi. Videćemo šta će organizacije da urade povodom ovoga, ne želim sudiju da optužim ni za šta drugo, osim za kardinalnu grešku”.

U intervjuu za klupsku televiziju novinar ga je pitao da li Partizan treba da se zapita da za sledeći derbi, koji će verovatno odlučivati o titulu, angažuje strane sudije, ali je Vučelić odgovorio da je jedino Milorad Mažić sposoban da deli pravdu na ovakvim utakmicama.

“Ne bih razmišljao o stranim sudijama, ali je takvim utakmicama dorastao jedino Milorad Mažić. Ne kažem da je bezgrešan, ali ima autoritet i sigurno mu se ne bi dogodila ovakva greška. Ovakav propust mu se sigurno ne bi dogodio. Sudijska greška – Partizan, rezultat je 1:1”, zaključio je Vučelić.

Iliev: Ovo je neozbiljno

Ivica Iliev, sportski direktor ‘crno-belih’, kaže da je na ovako visokom nivou potpuno neozbiljno svedočiti viđenim greškama.

“Pomešana su mi osećanja. Teško je sa tribina pratiti derbi, mnogo je lakše bilo biti na terenu. Još sam preplavljen emocijama i ne mogu na pravi način da analiziram utakmicu. Greške se dešavaju, ali izgleda izuzetno često protiv Partizana i to je ono što malo boli. I kao igraču su mi se dešavalo, bilo je i na štetu protivnika, ali ja nisam doživeo da je bilo u moju korist, niti to želim. Na ovakvom nivou, ovo je neozbiljno. Nije fer, ali takav je život i moramo da se pomirimo. Kada se primi ovakav gol, to izuzetno negativno utiče na psihu igrača. Treba se vratiti iz saznanja da, šta god da uradiš, nije dovoljno jer neko i nešto će to da obezvredi. Reakcija je bila odlična, imali smo nekoliko prilika na početku drugog poluvremena i bili smo bolji, to je utisak. Kao i na prošlom derbiju što smo bili bolji i na onom od ranije, kada smo sumnjivo izgubili 2:1”, rekao je Iiev.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar