Предложити Србина за замјеника начелника

Општински одбор СНСД-а Сребреница сматра да српске странке из овог мјеста које чине скупштинску већину треба да обаве међусобне консултације и предложе Србина као заједничког кандидата за замјеника начелника ове општине.

Босна и Херцеговина 05.03.2017 | 13:24
Предложити Србина за замјеника начелника
Предсједник локалног СНСД-а Радомир Павловић рекао је Срни да српске партије имају 12 од 21 одборника у Скупштини општине и да имају легитимно право да предложе свог кандидата за замјеника начелника уз консултације са начелником Младеном Грујичићем.

Павловић каже да не треба дозволити да се због бошњачке опструкције не конституише општинска власт у пуном капацитету.

Према његовим ријечима српски одборници били су прихватили бошњачки приједлог да кандидат за замјеника начелника буде Нермин Аливуковић, међутим, већина бошњачких одборника на сједници општинског парламента прије два дана није подржала тај приједлог и не желе да постигну међусобни договор око тог избора.

Павловић сматра да бошњачки одборници овим настоје да изазову кризу и опструкцијом онемогуће конституисање општинске власти због неизбора замјеника начелника у законском року.

Сребренички парламент броји 21 одборника од којих је 12 Срба, а девет Бошњака.

За начелника општине на изборима је већином гласова грађана изабран заједнички кандидат свих српских странака Младен Грујичић, док је нови скупштински сазив, који је у законском року конституисан, за предсједника Скупштине изабрао бошњачког кандидата Хамдију Фејзића из СДА, а за потпредсједника Радомира Павловића из СНСД-а.

До сада је нови скупштински сазив успјешно одржао три сједнице и, према ријечима Павловића, скоро све одлуке су донесене двотрећинском већином гласова одборника.

"Још је остало непопуњено мјесто замјеника начелника општине и СНСД, као највећа српска странка у овој средини, позвала је представнике осталих српских странака у Скупштини општине, да као изборни побједници предложимо српског кандидата за замјеника начелника, што је наше легитимно право, и тако ријешимо постизборну неизвјесност око конституисања власти у законском року, не чекајући да то учини неко ко жели да опструише рад власти и изазове кризу у Сребреници", поручио је Павловић.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Симо

05.03.2017 12:35

Момчило замјеник начелника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

05.03.2017 14:59

Докле це овај балкан бити аперхајт ми нисмо опсте у европи све док буду срби хрвати босњаци а не цовјек одавде це да бјезе сви немозе ником бити добро рајо дигните се на ноге против клосара и банде молим да видим имали висе нормални за подруску или они из торова

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.03.2017 15:18

Један бенседин није ти на одмет.

Name

Ре

05.03.2017 17:22

Ма заболи ме ко це бити? Паметан и напредан засигурно не !

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

06.03.2017 11:29

Кад им се измакну новци од донација хоће очи да поваде један другом. Или не могу да се договоре чија ће тезга са печењем бити ближа поточарима, 11. јула

ОДГОВОРИТЕ