Predložiti Srbina za zamjenika načelnika

Opštinski odbor SNSD-a Srebrenica smatra da srpske stranke iz ovog mjesta koje čine skupštinsku većinu treba da obave međusobne konsultacije i predlože Srbina kao zajedničkog kandidata za zamjenika načelnika ove opštine.

Bosna i Hercegovina 05.03.2017 | 13:24
Predložiti Srbina za zamjenika načelnika
Predsjednik lokalnog SNSD-a Radomir Pavlović rekao je Srni da srpske partije imaju 12 od 21 odbornika u Skupštini opštine i da imaju legitimno pravo da predlože svog kandidata za zamjenika načelnika uz konsultacije sa načelnikom Mladenom Grujičićem.

Pavlović kaže da ne treba dozvoliti da se zbog bošnjačke opstrukcije ne konstituiše opštinska vlast u punom kapacitetu.

Prema njegovim riječima srpski odbornici bili su prihvatili bošnjački prijedlog da kandidat za zamjenika načelnika bude Nermin Alivuković, međutim, većina bošnjačkih odbornika na sjednici opštinskog parlamenta prije dva dana nije podržala taj prijedlog i ne žele da postignu međusobni dogovor oko tog izbora.

Pavlović smatra da bošnjački odbornici ovim nastoje da izazovu krizu i opstrukcijom onemoguće konstituisanje opštinske vlasti zbog neizbora zamjenika načelnika u zakonskom roku.

Srebrenički parlament broji 21 odbornika od kojih je 12 Srba, a devet Bošnjaka.

Za načelnika opštine na izborima je većinom glasova građana izabran zajednički kandidat svih srpskih stranaka Mladen Grujičić, dok je novi skupštinski saziv, koji je u zakonskom roku konstituisan, za predsjednika Skupštine izabrao bošnjačkog kandidata Hamdiju Fejzića iz SDA, a za potpredsjednika Radomira Pavlovića iz SNSD-a.

Do sada je novi skupštinski saziv uspješno održao tri sjednice i, prema riječima Pavlovića, skoro sve odluke su donesene dvotrećinskom većinom glasova odbornika.

"Još je ostalo nepopunjeno mjesto zamjenika načelnika opštine i SNSD, kao najveća srpska stranka u ovoj sredini, pozvala je predstavnike ostalih srpskih stranaka u Skupštini opštine, da kao izborni pobjednici predložimo srpskog kandidata za zamjenika načelnika, što je naše legitimno pravo, i tako riješimo postizbornu neizvjesnost oko konstituisanja vlasti u zakonskom roku, ne čekajući da to učini neko ko želi da opstruiše rad vlasti i izazove krizu u Srebrenici", poručio je Pavlović.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Симо

05.03.2017 13:35

Момчило замјеник начелника.

ODGOVORITE
Name

istina

05.03.2017 15:59

Dokle ce ovaj balkan biti aperhajt mi nismo opste u evropi sve dok budu srbi hrvati bosnjaci a ne covjek odavde ce da bjeze svi nemoze nikom biti dobro rajo dignite se na noge protiv klosara i bande molim da vidim imali vise normalni za podrusku ili oni iz torova

ODGOVORITE
Name

re

05.03.2017 16:18

Jedan bensedin nije ti na odmet.

Name

Re

05.03.2017 18:22

Ma zaboli me ko ce biti? Pametan i napredan zasigurno ne !

ODGOVORITE
Name

kameleon

06.03.2017 12:29

Kad im se izmaknu novci od donacija hoće oči da povade jedan drugom. Ili ne mogu da se dogovore čija će tezga sa pečenjem biti bliža potočarima, 11. jula

ODGOVORITE