Видео - На данашњи дан: Први пут у Београдској арени! Партизан вс ПАО и 22.567 свједока!

Присетимо се једног од најбољих издања кошаркаша Партизана у 21. веку и велике победе над страшним грчким тимом са све Спанулисом, Дијамантидисом и Пековићем.

Кошарка 05.03.2017 | 13:15
Видео - На данашњи дан: Први пут у Београдској арени! Партизан вс ПАО и 22.567 свједока!
Какво је то вече било у Београду! Још једно за историју српске, али и европске кошарке. Март 2009. године - први пут једна клупска утакмица одиграна је у Београдској арени, где је Партизан у мечу Топ 16 фазе Евролиге дочекао и победио Панатинаикос са 63:56. На трибинама је било крцато, па је забележна рекордна посета у овом такмичењу са 22.567 навијача. Тај рекорд стоји и дан данас.

А колики је то био успех за црно-беле сведочи и поглед на тадашњи састав Панатинаикоса. Што каже наш народ, "да се смрзнеш". Јер, тада су дрес свеатинских Зелених носили Димитрис Дијамантидис, Василис Спанулис, Шарунас Јасикевичијус и Никола Пековић.

Црно-бели су на старту друге деонице повели по први пут (14:13), међутим куцање Фоцисаи неумољива игра Дијамантидиса вратили су предност грчкој екипи, која је серијом 14:3 убрзо стигла и до великих 27:17 (16. минут). Екипа Душка Вујошевића, који је у међувремену зарадио и техничку грешку, одговорила је коначно много бољом игром и предвођена Стефоном Лазмеом отишла на одмор са "минус три" (26:29), уз закуцавање Јана Веселогуз звук сирене.

Почетак другог полувремена донео је преокрет Партизана и комплетирање серије 11:2 (30:29). Ипак, ПАО се брзо опоравио и поново повео, али није успео да побегне домаћину на више од "ситних" пет разлике. Тако је било све до последња два минута треће деонице, када су поново на сцену ступили високи играчи црно-белих – добра одбрана и брза серија Ракочевића и Лазмеа донели су још један, последњи преокрет – 41:40.

Од тог тренутка па све до краја шампион Србије није испуштао предност. На моменте чак и егзибициона игра потпуно растерећених и много прецизнијих играча Партизана донела је чак 13 разлике против збуњеног Панатинаикоса (57:44), што је била и максимална предност за домаћина.

"Обе екипе су вечерас желеле да победе у овој фантастичној атмосфери која је још једна потврда да је Београд заиста град кошарке. Панатинаикос је играо веома чврсто, ми смо такође били добри у одбрани. Некако је деловало као да смо под притиском у првом полувремену и пријала нам је пауза да се освежимо на полувремену. У наставку смо показали право лице", рекао је после меча тренер Партизана Душко Вујошевић...

ПАРТИЗАН - ПАНАТИНАИКОС 63:56
(12:13, 14:16, 15:11, 22:16)

Хала: Београдска арена
Гледалаца: 22.567
Судије: Фабио Факини (Италија), Рамон Гарсија (Шпанија) и Давид Шамбон (Француска).

ПАРТИЗАН: Тепић 5, Милошевић, Рашић 5, Трипковић 12, Величковић 10, Лазме 12, Алексић, Витковац, Божић, Ракочевић 6, Весели 9, Вранеш 4.

ПАНАТИНАИКОС: Кецман, Спанулис 9, Перпероглу, Батист, Фоцис 10, Хаџивретас, Николас, Царцарис 3, Дијамантидис 21, Пековић 10, Шакота, Јасикевичикус 3.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар