Video - Na današnji dan: Prvi put u Beogradskoj areni! Partizan vs PAO i 22.567 svjedoka!

Prisetimo se jednog od najboljih izdanja košarkaša Partizana u 21. veku i velike pobede nad strašnim grčkim timom sa sve Spanulisom, Dijamantidisom i Pekovićem.

Košarka 05.03.2017 | 13:15
Video - Na današnji dan: Prvi put u Beogradskoj areni! Partizan vs PAO i 22.567 svjedoka!
Kakvo je to veče bilo u Beogradu! Još jedno za istoriju srpske, ali i evropske košarke. Mart 2009. godine - prvi put jedna klupska utakmica odigrana je u Beogradskoj areni, gde je Partizan u meču Top 16 faze Evrolige dočekao i pobedio Panatinaikos sa 63:56. Na tribinama je bilo krcato, pa je zabeležna rekordna poseta u ovom takmičenju sa 22.567 navijača. Taj rekord stoji i dan danas.

A koliki je to bio uspeh za crno-bele svedoči i pogled na tadašnji sastav Panatinaikosa. Što kaže naš narod, "da se smrzneš". Jer, tada su dres sveatinskih Zelenih nosili Dimitris Dijamantidis, Vasilis Spanulis, Šarunas Jasikevičijus i Nikola Peković.

Crno-beli su na startu druge deonice poveli po prvi put (14:13), međutim kucanje Focisai neumoljiva igra Dijamantidisa vratili su prednost grčkoj ekipi, koja je serijom 14:3 ubrzo stigla i do velikih 27:17 (16. minut). Ekipa Duška Vujoševića, koji je u međuvremenu zaradio i tehničku grešku, odgovorila je konačno mnogo boljom igrom i predvođena Stefonom Lazmeom otišla na odmor sa "minus tri" (26:29), uz zakucavanje Jana Veseloguz zvuk sirene.

Početak drugog poluvremena doneo je preokret Partizana i kompletiranje serije 11:2 (30:29). Ipak, PAO se brzo oporavio i ponovo poveo, ali nije uspeo da pobegne domaćinu na više od "sitnih" pet razlike. Tako je bilo sve do poslednja dva minuta treće deonice, kada su ponovo na scenu stupili visoki igrači crno-belih – dobra odbrana i brza serija Rakočevića i Lazmea doneli su još jedan, poslednji preokret – 41:40.

Od tog trenutka pa sve do kraja šampion Srbije nije ispuštao prednost. Na momente čak i egzibiciona igra potpuno rasterećenih i mnogo preciznijih igrača Partizana donela je čak 13 razlike protiv zbunjenog Panatinaikosa (57:44), što je bila i maksimalna prednost za domaćina.

"Obe ekipe su večeras želele da pobede u ovoj fantastičnoj atmosferi koja je još jedna potvrda da je Beograd zaista grad košarke. Panatinaikos je igrao veoma čvrsto, mi smo takođe bili dobri u odbrani. Nekako je delovalo kao da smo pod pritiskom u prvom poluvremenu i prijala nam je pauza da se osvežimo na poluvremenu. U nastavku smo pokazali pravo lice", rekao je posle meča trener Partizana Duško Vujošević...

PARTIZAN - PANATINAIKOS 63:56
(12:13, 14:16, 15:11, 22:16)

Hala: Beogradska arena
Gledalaca: 22.567
Sudije: Fabio Fakini (Italija), Ramon Garsija (Španija) i David Šambon (Francuska).

PARTIZAN: Tepić 5, Milošević, Rašić 5, Tripković 12, Veličković 10, Lazme 12, Aleksić, Vitkovac, Božić, Rakočević 6, Veseli 9, Vraneš 4.

PANATINAIKOS: Kecman, Spanulis 9, Perperoglu, Batist, Focis 10, Hadživretas, Nikolas, Carcaris 3, Dijamantidis 21, Peković 10, Šakota, Jasikevičikus 3.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar