ПОР: Порто ''убо'' седмицу, коначно прорадила и Брага! Бенфика остаје на врху!

Коначно - Брага! Фонте закуцао Аруку! Сигурна екипа са севера и прва победа после више од месец дана поста, Никола Стојиљковић одиграо последњих осам минута.  Порто убо седмицу! Невероватна победа Змајева над Националом 7:0 (3:0).  Едерсон сачувао Бенфику на врху! Тешка победа шампиона на гостовању у Феиренсеу - 0:1 (0:1).

Фудбал 05.03.2017 | 10:30
ПОР: Порто ''убо'' седмицу, коначно прорадила и Брага! Бенфика остаје на врху!
Екипа тренера Нуна Еспирита Санта пометлала је вечерас Насионал са чак 7:0 (3:0) и нанела му један од најтежих пораза у историји клуба. Ово је уједно и највећа победа Змајева ове сезоне у националном шампионату у којој су са по два гола печат оставили Андре Силва и Тикињо Соареш.

Поред њих на семафору су се нашла и имена Јасина Брахимија, Оливера Тореса и Мигела Лајун (леп гол из слободњака), за велики тријумф Порта, иначе осми везани у Примеири.

Преживела је Бенфика гостовање незгодном Феиренсеу који се потрудио да јој отежа припрему утакмице Лиге шампиона са Дортмундом која је очекује у среду, па су изабраници тренера Руи Виторије морали вечерас да одеру задњицу како би савладали чврстог домаћина минималним резултатом (1:0).

Андрија Живковић поново је био у стартној постави Бенфике, а за разлику од претходних дуела овај пут је уместо на крилу играо одмах иза најистуренијег нападача Митроглуа, који није био расположен вечерас. Грк није био у елементу, али зато јесте Пици, који је у 42. минуту на пас Кариља донео тријумф Бенфики.

Могао је Феиренсе да загорча живот Орловима на овом мечу, али је Бенфика имала вечерас расположеног голмана Едерсона. Сјајно је Бразилац скинуо шут Грка Караманоса неких двадесетак минута пре краја чиме је сачувао тријумф свом тиму.

Новом победом (четвртом везаном у Примеири) Бенфика се вратила на чело табеле са бодом предности у односу на Порто, па је јасно да ћемо у наредних 10 кола гледати неизвесну трку за титулу.

Радује се Брага првом тријумфу после више од месец дана поста. Арука није издржала као многи последњих седмица, а после шест утакмица без победе, Брага је захваљујући двоструком стрелцу Руију Фонтеу коначно осетила ту сласт и одржала се на позицији број четири - 3:1.

Мада, дуго су навијачи Браге дрхтали док се њихови миљеници нису разиграли. Тачније, фудбалерима Браге био је потребан страшан налет од четири минута, када су пала два гола и када је Арука дефинитивно потписала капитулацију. 

Све се одиграло у периоду од 69. до 73. минута, када је прво Фонте довео у ново вођство, да би затим Родриго Батаља закуцао противника са ивице казненог простора и оверио тријумф.

Серију голова отворио је Фонте већ после четвртине игре у првом полувремену. И то након великог пропуста гостујуће одбране, где је Фонтеу било довољно само да преусмери лопту у доњи десни угао и започне низ.

Изједначење, а онда и слабу утеху гостима донео је Матеус само неколико тренутака пошто је Фонте одрадио свој посао. И то врло лукаво, упркос томе што га је противнички играч вукао за дрес све време.

Брага сада има 42 бода, три више од петопласираног Гимараиша, уз утакмицу више, док је Арука на 12. позицији, а убележила је и четврти узастопни лигашки пораз.

ПРИМЕИРА - 24. коло

Петак:

Мореиренсе - Боависта 0:0

Субота:

Брага - Арука 3:1 (1:1)
/Фонте 12, 69, Батаља 73 - Маутес 17/

Порто - Насионал 7:0 (2:0)
/Торес 31, Брахими 45, Силва 52, 89, Соарес 55, 71, Лајун 63/

Феиренсе - Бенфика 0:1 (0:1)
/Пици 42/

Недеља:

12.45 Пасош Фереира - Тондела
17.00 Маритимо - Виторија Сетубал
19.00 Белененсес - Шавес
21.15 Спортинг Лисабон - Виторија Гимараиш

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар