POR: Porto ''ubo'' sedmicu, konačno proradila i Braga! Benfika ostaje na vrhu!

Konačno - Braga! Fonte zakucao Aruku! Sigurna ekipa sa severa i prva pobeda posle više od mesec dana posta, Nikola Stojiljković odigrao poslednjih osam minuta.  Porto ubo sedmicu! Neverovatna pobeda Zmajeva nad Nacionalom 7:0 (3:0).  Ederson sačuvao Benfiku na vrhu! Teška pobeda šampiona na gostovanju u Feirenseu - 0:1 (0:1).

Fudbal 05.03.2017 | 10:30
POR: Porto ''ubo'' sedmicu, konačno proradila i Braga! Benfika ostaje na vrhu!
Ekipa trenera Nuna Espirita Santa pometlala je večeras Nasional sa čak 7:0 (3:0) i nanela mu jedan od najtežih poraza u istoriji kluba. Ovo je ujedno i najveća pobeda Zmajeva ove sezone u nacionalnom šampionatu u kojoj su sa po dva gola pečat ostavili Andre Silva i Tikinjo Soareš.

Pored njih na semaforu su se našla i imena Jasina Brahimija, Olivera Toresa i Migela Lajun (lep gol iz slobodnjaka), za veliki trijumf Porta, inače osmi vezani u Primeiri.

Preživela je Benfika gostovanje nezgodnom Feirenseu koji se potrudio da joj oteža pripremu utakmice Lige šampiona sa Dortmundom koja je očekuje u sredu, pa su izabranici trenera Rui Vitorije morali večeras da oderu zadnjicu kako bi savladali čvrstog domaćina minimalnim rezultatom (1:0).

Andrija Živković ponovo je bio u startnoj postavi Benfike, a za razliku od prethodnih duela ovaj put je umesto na krilu igrao odmah iza najisturenijeg napadača Mitroglua, koji nije bio raspoložen večeras. Grk nije bio u elementu, ali zato jeste Pici, koji je u 42. minutu na pas Karilja doneo trijumf Benfiki.

Mogao je Feirense da zagorča život Orlovima na ovom meču, ali je Benfika imala večeras raspoloženog golmana Edersona. Sjajno je Brazilac skinuo šut Grka Karamanosa nekih dvadesetak minuta pre kraja čime je sačuvao trijumf svom timu.

Novom pobedom (četvrtom vezanom u Primeiri) Benfika se vratila na čelo tabele sa bodom prednosti u odnosu na Porto, pa je jasno da ćemo u narednih 10 kola gledati neizvesnu trku za titulu.

Raduje se Braga prvom trijumfu posle više od mesec dana posta. Aruka nije izdržala kao mnogi poslednjih sedmica, a posle šest utakmica bez pobede, Braga je zahvaljujući dvostrukom strelcu Ruiju Fonteu konačno osetila tu slast i održala se na poziciji broj četiri - 3:1.

Mada, dugo su navijači Brage drhtali dok se njihovi miljenici nisu razigrali. Tačnije, fudbalerima Brage bio je potreban strašan nalet od četiri minuta, kada su pala dva gola i kada je Aruka definitivno potpisala kapitulaciju. 

Sve se odigralo u periodu od 69. do 73. minuta, kada je prvo Fonte doveo u novo vođstvo, da bi zatim Rodrigo Batalja zakucao protivnika sa ivice kaznenog prostora i overio trijumf.

Seriju golova otvorio je Fonte već posle četvrtine igre u prvom poluvremenu. I to nakon velikog propusta gostujuće odbrane, gde je Fonteu bilo dovoljno samo da preusmeri loptu u donji desni ugao i započne niz.

Izjednačenje, a onda i slabu utehu gostima doneo je Mateus samo nekoliko trenutaka pošto je Fonte odradio svoj posao. I to vrlo lukavo, uprkos tome što ga je protivnički igrač vukao za dres sve vreme.

Braga sada ima 42 boda, tri više od petoplasiranog Gimaraiša, uz utakmicu više, dok je Aruka na 12. poziciji, a ubeležila je i četvrti uzastopni ligaški poraz.

PRIMEIRA - 24. kolo

Petak:

Moreirense - Boavista 0:0

Subota:

Braga - Aruka 3:1 (1:1)
/Fonte 12, 69, Batalja 73 - Mautes 17/

Porto - Nasional 7:0 (2:0)
/Tores 31, Brahimi 45, Silva 52, 89, Soares 55, 71, Lajun 63/

Feirense - Benfika 0:1 (0:1)
/Pici 42/

Nedelja:

12.45 Pasoš Fereira - Tondela
17.00 Maritimo - Vitorija Setubal
19.00 Belenenses - Šaves
21.15 Sporting Lisabon - Vitorija Gimaraiš

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar