Новинар Јокићу: Извини се родитељима због Сибира!

Несвакидашњи разговор у свлачионици Денвер Нагетса после утакмице са Шарлот Хорнетсима.

Кошарка 05.03.2017 | 11:45
Новинар Јокићу: Извини се родитељима због Сибира!
Не очекујте од Американаца пристојно знање из географије, у највећем броју случајева.

YоуТубе канали пуни су колажа где насумично изабрани пролазници на питање о томе шта је Будимпешта одговарају, рецимо, да је то држава у Европи и слично.

Мреже попут ФОX, ЦНН, НБЦ и остале често се бламирају правећи графике на којима је Либија у Азији, Ангола у Јужној Америци, итд.

Често се догађа да Американци, и не само они, пермутују Србију и Сибир, што се догодило и једном спортском новинару који за потребе НБА лиге прати мечеве Денвер Нагетса.

Након што је у обруч Шарлот Хорнетса спустио 31 поен, уз само два промашаја из игре, Никола Јокић разговарао је дуго са симпатичним репортером мреже ЦБС, Виком Ломбардијем, који га је пред крај разговора питао за то колико му значи присуство родитеља у Денверу, а све је послужило само као увод у извињење...

"Имао задовољство да упознам ваше родитеље", рекао је Ломбарди.

"Да. Дошли су овамо и лепо је имати породицу овде. Једноставно, осећаш се као кад си код куће", одговорио је Јокић, којег знатно чешће уживо бодре рођена браћа.

Репортер је потом констатовао да би требало довести још Срба на утакмице Нагетса у Колораду...

"Мислим да их имамо, видео сам неколико застава, могли бисмо да их доведемо још више", одговорио је 22-годишњи, 211 центиметара високи плеј у телу центра.

Тада, колега је замолио нашег аса да се извини мами и тати због тога што их је, како је рекао, на почетку интервјуа представио као Сибирце, а не Србе.

Никола се испрва мало постидео и рекао:

"Нема везе".

А, када је његов саговорник констатовао да има везе, пре свега географски, нова НБА звезда нашалила се речима...

"Да, заиста је ОК. Није баш толико далеко...", рекао је и после паузе додао:

"Много је далеко".

После свега, Јокићев саговорник додао је само да ће му лично бити много лакше када буде пренето извињење...

Нашим спортистима и раније се догађало да новинари, организатори такмичења, па чак и достављачи опреме, погреше име земље из које долазе, тако да је ово само последњи случај у низу у ком се Јокић одлично снашао.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар