Novinar Jokiću: Izvini se roditeljima zbog Sibira!

Nesvakidašnji razgovor u svlačionici Denver Nagetsa posle utakmice sa Šarlot Hornetsima.

Košarka 05.03.2017 | 11:45
Novinar Jokiću: Izvini se roditeljima zbog Sibira!
Ne očekujte od Amerikanaca pristojno znanje iz geografije, u najvećem broju slučajeva.

YouTube kanali puni su kolaža gde nasumično izabrani prolaznici na pitanje o tome šta je Budimpešta odgovaraju, recimo, da je to država u Evropi i slično.

Mreže poput FOX, CNN, NBC i ostale često se blamiraju praveći grafike na kojima je Libija u Aziji, Angola u Južnoj Americi, itd.

Često se događa da Amerikanci, i ne samo oni, permutuju Srbiju i Sibir, što se dogodilo i jednom sportskom novinaru koji za potrebe NBA lige prati mečeve Denver Nagetsa.

Nakon što je u obruč Šarlot Hornetsa spustio 31 poen, uz samo dva promašaja iz igre, Nikola Jokić razgovarao je dugo sa simpatičnim reporterom mreže CBS, Vikom Lombardijem, koji ga je pred kraj razgovora pitao za to koliko mu znači prisustvo roditelja u Denveru, a sve je poslužilo samo kao uvod u izvinjenje...

"Imao zadovoljstvo da upoznam vaše roditelje", rekao je Lombardi.

"Da. Došli su ovamo i lepo je imati porodicu ovde. Jednostavno, osećaš se kao kad si kod kuće", odgovorio je Jokić, kojeg znatno češće uživo bodre rođena braća.

Reporter je potom konstatovao da bi trebalo dovesti još Srba na utakmice Nagetsa u Koloradu...

"Mislim da ih imamo, video sam nekoliko zastava, mogli bismo da ih dovedemo još više", odgovorio je 22-godišnji, 211 centimetara visoki plej u telu centra.

Tada, kolega je zamolio našeg asa da se izvini mami i tati zbog toga što ih je, kako je rekao, na početku intervjua predstavio kao Sibirce, a ne Srbe.

Nikola se isprva malo postideo i rekao:

"Nema veze".

A, kada je njegov sagovornik konstatovao da ima veze, pre svega geografski, nova NBA zvezda našalila se rečima...

"Da, zaista je OK. Nije baš toliko daleko...", rekao je i posle pauze dodao:

"Mnogo je daleko".

Posle svega, Jokićev sagovornik dodao je samo da će mu lično biti mnogo lakše kada bude preneto izvinjenje...

Našim sportistima i ranije se događalo da novinari, organizatori takmičenja, pa čak i dostavljači opreme, pogreše ime zemlje iz koje dolaze, tako da je ovo samo poslednji slučaj u nizu u kom se Jokić odlično snašao.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar