Мари у Дубаију до прве титуле у 2017. години!

Енди Мари освојио је титулу у Дубаију пошто је без већих проблема савладао Фернада Вердаска са 6:3, 6:2.

Тенис 04.03.2017 | 23:10
Мари у Дубаију до прве титуле у 2017. години!
Први тенисер света је у потпуности оправдао улогу фаворита и дошао је до првог трофеја у 2017. години, а укупно 45. у каријери.

Почетак меча није наговештавао убедљив тријумф Британца, пошто је Вердаско већ у првом гему направио брејк.

Иако се Мари одмах вратио, Вердаско је поново стекао брејк вишка у трећем гему, а потом је повео са 3:1. Испоставило се да је то све од њега у првом сету јер је Мари ушао у ритам и добио је пет везаних гемова – 6:3.

У другом сету било је мање узбуђења, а Мари је брејковима у трећем и седмом гему стигао до лагане победе. Био је ово њихов 14. окршај и 13. победа првог играча планете.

Енди Мари је неочекивано елиминисан у осмини финала Аустралијан опена, али је изгледа врло брзо заборавио на први гренд слем сезоне и – титулом је најавио повратак у форму.

Британац је на турниру из серије 500 у Дубаију изгубио само један сет и преко шпанског тенисера Фернанда Вердаска стигао до титуле на турниру на коме није учествовао прошле године – 6:3, 6:3!

Мари је до финала стигао преко Џазирија (2:0), Гарсије Лопеза (2:0), Колшрајбера (2:1) и Пуја (2:0), који га је намучи више него што то резултат показује, а Фернанда Вердаска је савладао за сат и петнаест минута тениса.

Само је први сет био "климав" за њега пошто је изгубио прва два гема на свој сервис, али је успео да се врати у меч и да "реши" Шпанца.

Он ће и након нове недеље АТП листе која се објављује понедељком – бити убедљиво први.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар