Mari u Dubaiju do prve titule u 2017. godini!

Endi Mari osvojio je titulu u Dubaiju pošto je bez većih problema savladao Fernada Verdaska sa 6:3, 6:2.

Tenis 04.03.2017 | 23:10
Mari u Dubaiju do prve titule u 2017. godini!
Prvi teniser sveta je u potpunosti opravdao ulogu favorita i došao je do prvog trofeja u 2017. godini, a ukupno 45. u karijeri.

Početak meča nije nagoveštavao ubedljiv trijumf Britanca, pošto je Verdasko već u prvom gemu napravio brejk.

Iako se Mari odmah vratio, Verdasko je ponovo stekao brejk viška u trećem gemu, a potom je poveo sa 3:1. Ispostavilo se da je to sve od njega u prvom setu jer je Mari ušao u ritam i dobio je pet vezanih gemova – 6:3.

U drugom setu bilo je manje uzbuđenja, a Mari je brejkovima u trećem i sedmom gemu stigao do lagane pobede. Bio je ovo njihov 14. okršaj i 13. pobeda prvog igrača planete.

Endi Mari je neočekivano eliminisan u osmini finala Australijan opena, ali je izgleda vrlo brzo zaboravio na prvi grend slem sezone i – titulom je najavio povratak u formu.

Britanac je na turniru iz serije 500 u Dubaiju izgubio samo jedan set i preko španskog tenisera Fernanda Verdaska stigao do titule na turniru na kome nije učestvovao prošle godine – 6:3, 6:3!

Mari je do finala stigao preko Džazirija (2:0), Garsije Lopeza (2:0), Kolšrajbera (2:1) i Puja (2:0), koji ga je namuči više nego što to rezultat pokazuje, a Fernanda Verdaska je savladao za sat i petnaest minuta tenisa.

Samo je prvi set bio "klimav" za njega pošto je izgubio prva dva gema na svoj servis, ali je uspeo da se vrati u meč i da "reši" Španca.

On će i nakon nove nedelje ATP liste koja se objavljuje ponedeljkom – biti ubedljivo prvi.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar