БЛ: Лајпциг запео у Баварској!

Аугзбург успео да "откине" два бода другопласираном РБ Лајпцигу, чиме је учинио услугу водећем Бајерну.  Чим дођу у Баварску њима спадне доњи веш! Аугзбург зауставио дрчне Бикове! Екипа из источне Немачке није успела да се приближи Бајерну, после ремија 2:2.

Фудбал 03.03.2017 | 23:21
БЛ: Лајпциг запео у Баварској!
Први пут у историји, фудбалери Аугзбурга и РБ Лајпцига одиграли су меч без побједника.

У првом сусрету 23. кола Бундес лиге, након много узбуђења, завршено је резултатом 2:2 (1:1).

По два поготка виђена су у оба полувремена. Аугзбург је водио, Лајпциг преокренуо, али је дуел на "WWК Арени" завршен ремијем.

Домаћи су повели у 19. минуту прелепим и неодбрањивим ударцем Константиноса Стафилидиса са 30 метара. Одбијала се лопта од ноге до ноге играча два тима, а онда дошла до Грка, који је опалио из све снаге и постигао маестралан погодак. Био је то његов четврти овосезонски гол, а занимљиво да је сваки од њих постигнут шутевима ван шеснаестерца!

Само шест минута касније уследио је одговор Лајпцига. Брз контранапад извели су гости, Тимо Вернер избегао је офсајд замку, а онда прецизно тукао.

Вернер је већ 14 пута ове сезоне тресао противничке мреже, више него иједан играч до 21 године у "лигама петице".

Преокрет је уследио у наставку, а режирао га је Мартин Компер у 52. минуту.

Одличан центаршут Емила Форсберга испратио је искусни дефанзивац Лајпцига, па главом са пет метара погодио небрањени део мреже - 1:2.

Али, домаћин се није предао. Мартин Хинтерегер реализовао је контранапад и донио свом тиму изједначење, испоставиће се и коначних 2:2.

Велику прилику да постигне и други погодак у 67. минуту је имао Вернер, али му је засметао српски интернационалац Гојко Качар.

На другој страни Стафилидис је у финишу пропустио прилику за победу. Снажно је шутирао искоса са лијеве стране, али је лопта окрзнула стативу и завршила у гол-ауту.

Другопласирани Лајпциг је овим ремијем пришао Бајерну на "минус четири", а видећемо колика ће бити разлика након гостовања Бавараца у Келну, у суботу поподне...

Лајпцигове амбиције да скине Бајерн са трона вечерас су доживеле дебакл у Баварској, а жилави Аугзбург помогао је комшијама да још више увећају бодовну предност, наравно уколико сутра буду славили у Келну. Не зна Лајпциг да игра фудбал када дође у Баварску, као да им спадне доњи веш кад крену на југ земље, а у прилог томе и чињеница да су од могућих девет бодова ове сезоне узели само један и то вечерас после ремија - 2:2 (1:1)

Пре неколико месеци Инголштат је нанео први пораз Лајпцигу у сезони, а вечерас је још један комшија Бајерна био кобан по екипу Ралфа Хасенхутла. Разметали су се Бикови изјавама претходних дана, најављивали да ће ово бити прва у серији победа, али ђавола. Грк Стафилидис фантастичном праћком у 19. минуту матирао је голмана Гулашија и показао Лајпцигу да се неће лепо провести. Ипак, само шест минута касније, после сјајне асистенције Набија Кеите, лопта је стигла до Тима Вернера, а овај у маниру расног стрелца стигао до 13. гола у сезони.

Лајпциг је контролисао игру у већем делу меча, а почетком другог полувремена, после корнера са леве стране, дефанзивац Марвин Компер је довео госте у вођство од 2:1. Изгледало је да утакмица иде у жељеном правцу за Лајпциг, али је који тренутак касније уследила велика радост домаћих навијача. После контре и мајсторије Бобадлије, Корејац Кује сјајно проиграо Хинтерегера, а дефанзивац који се ниоткуда нашао у нападу рутински је матирао голмана Лајпцига за коначних 2:2.

Имао је Лајпциг шансе у последњих пола сата да дође и до победе, али је голман Марвин Хиц и борбена одбрана издржала притисак гостију. Посебно се истакао вечерас Србин Гојко Качар који је играо на позицији штопера и сјајно се носио са нападачима гостију пред чијим налетима није устукнуо.

Лајпциг овим ремијем остаје на другом месту са четри бода мање у односу на Бајерн, који би сутра у случају победе и Келну могао да им побегне на великих +7.

ПАРОВИ 23. КОЛА:

Аугзбург - Лајпциг 2:2 (1:1)
/Стафилидис 19, Хинтерегер 60 - Вернер 25, Компер 52/

у суботу:

Борусија Дортмунд - Бајер Леверкузен 15.30
Мајнц - Волфсбург
Келн - Бајерн
Вердер - Дармштат
Хофенхајм - Инголштат
Борусија Менхенгладбах - Шалке 18.30

у недељу:

Ајнтрахт - Фрајбург 15.30
ХСВ - Херта 17.30

ТАБЕЛА: Бајерн 53, РБ Лајпциг (+1) 49, Борусија Д. 40, Хофенхајм 38, Херта 37, Ајнтрахт 35, Келн 33, Бајер 30, Фрајбург 30, Борусија М. 29, Мајнц 28, Аугзбург (+1) 28, Шалке 27, Волфсбург 22, Вердер 22, Хамбургер 20, Инголштат 18, Дармштат 12.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар