BL: Lajpcig zapeo u Bavarskoj!

Augzburg uspeo da "otkine" dva boda drugoplasiranom RB Lajpcigu, čime je učinio uslugu vodećem Bajernu.  Čim dođu u Bavarsku njima spadne donji veš! Augzburg zaustavio drčne Bikove! Ekipa iz istočne Nemačke nije uspela da se približi Bajernu, posle remija 2:2.

Fudbal 03.03.2017 | 23:21
BL: Lajpcig zapeo u Bavarskoj!
Prvi put u istoriji, fudbaleri Augzburga i RB Lajpciga odigrali su meč bez pobjednika.

U prvom susretu 23. kola Bundes lige, nakon mnogo uzbuđenja, završeno je rezultatom 2:2 (1:1).

Po dva pogotka viđena su u oba poluvremena. Augzburg je vodio, Lajpcig preokrenuo, ali je duel na "WWK Areni" završen remijem.

Domaći su poveli u 19. minutu prelepim i neodbranjivim udarcem Konstantinosa Stafilidisa sa 30 metara. Odbijala se lopta od noge do noge igrača dva tima, a onda došla do Grka, koji je opalio iz sve snage i postigao maestralan pogodak. Bio je to njegov četvrti ovosezonski gol, a zanimljivo da je svaki od njih postignut šutevima van šesnaesterca!

Samo šest minuta kasnije usledio je odgovor Lajpciga. Brz kontranapad izveli su gosti, Timo Verner izbegao je ofsajd zamku, a onda precizno tukao.

Verner je već 14 puta ove sezone tresao protivničke mreže, više nego ijedan igrač do 21 godine u "ligama petice".

Preokret je usledio u nastavku, a režirao ga je Martin Komper u 52. minutu.

Odličan centaršut Emila Forsberga ispratio je iskusni defanzivac Lajpciga, pa glavom sa pet metara pogodio nebranjeni deo mreže - 1:2.

Ali, domaćin se nije predao. Martin Hintereger realizovao je kontranapad i donio svom timu izjednačenje, ispostaviće se i konačnih 2:2.

Veliku priliku da postigne i drugi pogodak u 67. minutu je imao Verner, ali mu je zasmetao srpski internacionalac Gojko Kačar.

Na drugoj strani Stafilidis je u finišu propustio priliku za pobedu. Snažno je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je lopta okrznula stativu i završila u gol-autu.

Drugoplasirani Lajpcig je ovim remijem prišao Bajernu na "minus četiri", a videćemo kolika će biti razlika nakon gostovanja Bavaraca u Kelnu, u subotu popodne...

Lajpcigove ambicije da skine Bajern sa trona večeras su doživele debakl u Bavarskoj, a žilavi Augzburg pomogao je komšijama da još više uvećaju bodovnu prednost, naravno ukoliko sutra budu slavili u Kelnu. Ne zna Lajpcig da igra fudbal kada dođe u Bavarsku, kao da im spadne donji veš kad krenu na jug zemlje, a u prilog tome i činjenica da su od mogućih devet bodova ove sezone uzeli samo jedan i to večeras posle remija - 2:2 (1:1)

Pre nekoliko meseci Ingolštat je naneo prvi poraz Lajpcigu u sezoni, a večeras je još jedan komšija Bajerna bio koban po ekipu Ralfa Hasenhutla. Razmetali su se Bikovi izjavama prethodnih dana, najavljivali da će ovo biti prva u seriji pobeda, ali đavola. Grk Stafilidis fantastičnom praćkom u 19. minutu matirao je golmana Gulašija i pokazao Lajpcigu da se neće lepo provesti. Ipak, samo šest minuta kasnije, posle sjajne asistencije Nabija Keite, lopta je stigla do Tima Vernera, a ovaj u maniru rasnog strelca stigao do 13. gola u sezoni.

Lajpcig je kontrolisao igru u većem delu meča, a početkom drugog poluvremena, posle kornera sa leve strane, defanzivac Marvin Komper je doveo goste u vođstvo od 2:1. Izgledalo je da utakmica ide u željenom pravcu za Lajpcig, ali je koji trenutak kasnije usledila velika radost domaćih navijača. Posle kontre i majstorije Bobadlije, Korejac Kuje sjajno proigrao Hinteregera, a defanzivac koji se niotkuda našao u napadu rutinski je matirao golmana Lajpciga za konačnih 2:2.

Imao je Lajpcig šanse u poslednjih pola sata da dođe i do pobede, ali je golman Marvin Hic i borbena odbrana izdržala pritisak gostiju. Posebno se istakao večeras Srbin Gojko Kačar koji je igrao na poziciji štopera i sjajno se nosio sa napadačima gostiju pred čijim naletima nije ustuknuo.

Lajpcig ovim remijem ostaje na drugom mestu sa četri boda manje u odnosu na Bajern, koji bi sutra u slučaju pobede i Kelnu mogao da im pobegne na velikih +7.

PAROVI 23. KOLA:

Augzburg - Lajpcig 2:2 (1:1)
/Stafilidis 19, Hintereger 60 - Verner 25, Komper 52/

u subotu:

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 15.30
Majnc - Volfsburg
Keln - Bajern
Verder - Darmštat
Hofenhajm - Ingolštat
Borusija Menhengladbah - Šalke 18.30

u nedelju:

Ajntraht - Frajburg 15.30
HSV - Herta 17.30

TABELA: Bajern 53, RB Lajpcig (+1) 49, Borusija D. 40, Hofenhajm 38, Herta 37, Ajntraht 35, Keln 33, Bajer 30, Frajburg 30, Borusija M. 29, Majnc 28, Augzburg (+1) 28, Šalke 27, Volfsburg 22, Verder 22, Hamburger 20, Ingolštat 18, Darmštat 12.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar