"Ердоганизација" БиХ?!

"Неко намјерно жели да нас врати 22 године уназад желећи ердоганизацију у БиХ", истакли су у емисији „Изазови“ БН телевизије представници српског народа у институцијама Републике Српске и БиХ.

Република Српска 03.03.2017 | 22:39
"Ердоганизација" БиХ?!
Ситуација је ризична. Покретање захтјева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије изазвало је највећу постдејстонску кризу у БиХ, истакли су српски политичари у емисији „Изазови“ БН телевизије.

„Дошли смо у ситуацију гдје више не постоји повјерење између политичких партија из Републике Српске и ФБиХ. Дошли смо у фазу коју ћемо врло тешко превазићи и то повјерење тешко вратити назад“, каже Момчило Новаковић, посланик НДП-а у ПВ ПС БиХ.

“Криза јесте, можда посљедице још нису стигле, али вријеме које је пред нама је доста ровито и нестабилно. Итекако се може одразити и на Републику Српску и БиХ и њене грађане. По танкој нити се све креће. Овако како су политичари наступили је врло ризична ситуација”, истиче Недељко Гламочак, посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске

Са свим тим не слаже се потпредсједавајући Вијећа народа Републике Српске из СДА Кемо Чамџија.

"Мислим да тренутно стање у БиХ и њеним ентитетима не можемо окарактерисати као кризиним. Можемо говорити о неким застојима БиХ на путу ка ЕУ, испуњавању мапе пута, механизма координације итд. али се надам да нећемо говорити о кризи у БиХ."

Минимализирање кризе неће помоћи да се из ње изађе, одговорио је посланик НДП-а у ПВ ПС БиХ Момчило Новаковић.

„Како се другачије може назвати ситуација у којој предсједавајући Предсједништва БиХ каже да не зна кад ће сједница Предсједништва бити одржана и са којим дневним редом, ако се то не може назвати кризом.“

Сумња се баца и на писма која су члановима Предсједништва БиХ стигла из Међународног суда правде у Хагу, јасни су посланици у Народној скупштини Републике Српске.

„Та писма су можда својеврсна замка. Драган Човић је изашао са сједнице Предсједништва да не би дошло до прегласавања, али је јасно да чланови Представништва морају одговорити Хагу. Човић нешто мора да напише, некога ће прегласати. Вјероватно ће прегласавање бити, само тајно, а не јавно и то компликује ситуацију у БиХ“, појашњава Драган Галић, посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске.

Оно што забрињава јесте намјера да се овом кризом заустави европску пут БиХ, закључили су српски парламентарци у "Изазовима" БН телевизије.



БН телевизија

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Серијатизација

03.03.2017 21:47

Дајте.Ментални склоп Изетбеговица јw серијатски а не европско секуларни.Одлуку о ревизији донијела је Улема.А не Предсједниство.И он све одлуке доноси тако.Пуна му уста дрзаве.А у исто вријеме не пада му на памет да постује институције те исте дрзаве.Дакле доста лази.Доста средњег вијека.Доста заклањања уза зртава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

03.03.2017 23:10

Баш тако.

Name

Логика...

03.03.2017 21:48

Вец сутра или пар дана касније сазнат цемо КО је јос против Срба на овој планети. Остали су једино Трансформеси...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циркус на батерије

03.03.2017 21:55

"Оно што забрињава јесте намјера да се овом кризом заустави европску пут БиХ, закључили су српски парламентарци."????? Криза Европском путу долази из Федерације, док се из Српске сунчају по Русији? Док се по мишљење иде у Београд и отворено крше одлуке Уставног Суда? Штета емисије, могао је водитељ кући одмарати ко човјек...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

03.03.2017 22:08

Коментар за 5

Name

кркан

03.03.2017 22:16

Зивио Додик и Република Српска,зелени..

Name

дијаспора_А

04.03.2017 01:44

Куда то води европски пут? Могу народи БиХ да зиве скупа, то је доказано у социјализму. Пак овај модел БиХ са актуелним политицким актерима није одрзив. БиХ мозе опстати само уз други модел и другу структуру власти. Не могу националне ентитетске владе (тај концепт је изазвао раз) да изграде послијератну БиХ. Ту лези квака.

Name

Миро

04.03.2017 04:19

Поздрав И подрска ријетком господину и надасве постеном цовјеку Драгану Галицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран Галиц

04.03.2017 08:33

Ево поздравља и он тебе и пита кад цете кафу пити?

Name

милош

04.03.2017 11:47

Дај прекините срати и ви и криза???Чега???морала и и зајебавање властитог народаКоме смета предсједништво да се у ентитемита доносе економске мјере и побоЈељша живот људи ?????јел предсједништво криво за лоповлук у оба ентитета и израбљивање властитог народа???'Јел предсједништво криво за неусвајање закона о поријеклу имовине??????Бацаке кост народима да ко ето и они схвате вас да вас неко тамо спутава у нечем добром што би ви урадили??????Ј...вас предсједништво укините га оно не одлучује о животу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

04.03.2017 12:17

Предсједништво је криво за неисплачивање пензија зарађених у Федерацији?