"Erdoganizacija" BiH?!

"Neko namjerno želi da nas vrati 22 godine unazad želeći erdoganizaciju u BiH", istakli su u emisiji „Izazovi“ BN televizije predstavnici srpskog naroda u institucijama Republike Srpske i BiH.

Republika Srpska 03.03.2017 | 22:39
"Erdoganizacija" BiH?!
Situacija je rizična. Pokretanje zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije izazvalo je najveću postdejstonsku krizu u BiH, istakli su srpski političari u emisiji „Izazovi“ BN televizije.

„Došli smo u situaciju gdje više ne postoji povjerenje između političkih partija iz Republike Srpske i FBiH. Došli smo u fazu koju ćemo vrlo teško prevazići i to povjerenje teško vratiti nazad“, kaže Momčilo Novaković, poslanik NDP-a u PV PS BiH.

“Kriza jeste, možda posljedice još nisu stigle, ali vrijeme koje je pred nama je dosta rovito i nestabilno. Itekako se može odraziti i na Republiku Srpsku i BiH i njene građane. Po tankoj niti se sve kreće. Ovako kako su političari nastupili je vrlo rizična situacija”, ističe Nedeljko Glamočak, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske

Sa svim tim ne slaže se potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske iz SDA Kemo Čamdžija.

"Mislim da trenutno stanje u BiH i njenim entitetima ne možemo okarakterisati kao krizinim. Možemo govoriti o nekim zastojima BiH na putu ka EU, ispunjavanju mape puta, mehanizma koordinacije itd. ali se nadam da nećemo govoriti o krizi u BiH."

Minimaliziranje krize neće pomoći da se iz nje izađe, odgovorio je poslanik NDP-a u PV PS BiH Momčilo Novaković.

„Kako se drugačije može nazvati situacija u kojoj predsjedavajući Predsjedništva BiH kaže da ne zna kad će sjednica Predsjedništva biti održana i sa kojim dnevnim redom, ako se to ne može nazvati krizom.“

Sumnja se baca i na pisma koja su članovima Predsjedništva BiH stigla iz Međunarodnog suda pravde u Hagu, jasni su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Ta pisma su možda svojevrsna zamka. Dragan Čović je izašao sa sjednice Predsjedništva da ne bi došlo do preglasavanja, ali je jasno da članovi Predstavništva moraju odgovoriti Hagu. Čović nešto mora da napiše, nekoga će preglasati. Vjerovatno će preglasavanje biti, samo tajno, a ne javno i to komplikuje situaciju u BiH“, pojašnjava Dragan Galić, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ono što zabrinjava jeste namjera da se ovom krizom zaustavi evropsku put BiH, zaključili su srpski parlamentarci u "Izazovima" BN televizije.



BN televizija

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Serijatizacija

03.03.2017 21:47

Dajte.Mentalni sklop Izetbegovica jw serijatski a ne evropsko sekularni.Odluku o reviziji donijela je Ulema.A ne Predsjednistvo.I on sve odluke donosi tako.Puna mu usta drzave.A u isto vrijeme ne pada mu na pamet da postuje institucije te iste drzave.Dakle dosta lazi.Dosta srednjeg vijeka.Dosta zaklanjanja uza zrtava.

ODGOVORITE
Name

Jанко

03.03.2017 23:10

Baš tako.

Name

Logika...

03.03.2017 21:48

Vec sutra ili par dana kasnije saznat cemo KO je jos protiv Srba na ovoj planeti. Ostali su jedino Transformesi...

ODGOVORITE
Name

Cirkus na baterije

03.03.2017 21:55

"Ono što zabrinjava jeste namjera da se ovom krizom zaustavi evropsku put BiH, zaključili su srpski parlamentarci."????? Kriza Evropskom putu dolazi iz Federacije, dok se iz Srpske sunčaju po Rusiji? Dok se po mišljenje ide u Beograd i otvoreno krše odluke Ustavnog Suda? Šteta emisije, mogao je voditelj kući odmarati ko čovjek...

ODGOVORITE
Name

Doboj

03.03.2017 22:08

Komentar za 5

Name

krkan

03.03.2017 22:16

Zivio Dodik i Republika Srpska,zeleni..

Name

dijaspora_A

04.03.2017 01:44

Kuda to vodi evropski put? Mogu narodi BiH da zive skupa, to je dokazano u socijalizmu. Pak ovaj model BiH sa aktuelnim politickim akterima nije odrziv. BiH moze opstati samo uz drugi model i drugu strukturu vlasti. Ne mogu nacionalne entitetske vlade (taj koncept je izazvao raz) da izgrade poslijeratnu BiH. Tu lezi kvaka.

Name

Miro

04.03.2017 04:19

Pozdrav I podrska rijetkom gospodinu i nadasve postenom covjeku Draganu Galicu.

ODGOVORITE
Name

Zoran Galic

04.03.2017 08:33

Evo pozdravlja i on tebe i pita kad cete kafu piti?

Name

miloš

04.03.2017 11:47

Daj prekinite srati i vi i kriza???Čega???morala i i zajebavanje vlastitog narodaKome smeta predsjedništvo da se u entitemita donose ekonomske mjere i poboJeljša život ljudi ?????jel predsjedništvo krivo za lopovluk u oba entiteta i izrabljivanje vlastitog naroda???'Jel predsjedništvo krivo za neusvajanje zakona o porijeklu imovine??????Bacake kost narodima da ko eto i oni shvate vas da vas neko tamo sputava u nečem dobrom što bi vi uradili??????J...vas predsjedništvo ukinite ga ono ne odlučuje o životu .

ODGOVORITE
Name

007

04.03.2017 12:17

Predsjedništvo je krivo za neisplačivanje penzija zarađenih u Federaciji?