Александар Вучић ускоро са Путином

Премијер Александар Вучић најавио је да ће се у наредним недјељама састати с предсједником Русије Владимиром Путином и да то није питање за Федерику Могерини.

Србија 03.03.2017 | 19:10
Александар Вучић ускоро са Путином
Како је рекао на заједничкој конференцији за медије, српски званичници не питају с ким се састају званичници ЕУ, па се очекује исти узвратни однос.

"Мене не занима са ким се Федерика Могерини састаје, нити ћу ја да питам са ким ћу ја да се састајем", рекао је Вучић и додао да ће предсједник Николић ускоро имати састанак с кинеским колегом.

Премијер Србије је рекао да је шефица европске дипломатије увијек добродошла у Србији, без обзира на атмосферу у парламенту током њеног говора, када су посланици Двери и СРС протестовали и ометали је.

Како је рекао, она је лично веома коректна према Србији, без обзира на то што „нисмо уијвек били сагласни у оцјенама одређених догађаја“.

„Они који говоре да Србија не треба да буде на европском путу, не говоре добро о будућности Србије. Могу да се љутим и дурим на њих безброј пута, отворено им увек кажем шта мислим, али Србија се налази на европском путу, наставиће да ради и испуњава своје обавезе, али ћемо увек чувати и своју слободу. Економска сарадња са земљама Европске уније је важна“, рекао је Вучић.

Како је навео, „у турбулентним временима у региону, Србија ће успјети да сачува стабилност“.

Говорећи о односима у региону, Вучић је рекао да је с представницом ЕУ разговарао и о томе, али је и упитао „Шта би се рекло да он поручи да неко треба да се склони из Сарајева или да Срби узму ствари у своје руке“.

На другој страни, Федерика Могерини се захвалила на, како је рекла, божанственом гостопримству, уз осмех прокоментарисала дешавања у скупштини и рекла да се осећа делом овог региона.

Након тога, говорила је о подршци Србији на европском путу, као и о ситуацији у региону.

„Живимо у времену несигурности и потенцијалних тензија које би могле да дестабилизују регион, па чак и ситуацију ван региона. Порука коју желим да пренесем јесте да ми препознајемо да се Србија одлучила за пут ка ЕУ. Протекле две године су великим трудом и заједничким радом постигнути велики резултати, сигурна сам да ће даља посвећеност бити од користи и српском народу, али и грађанима ЕУ“, рекао је Вучић.

(Спутњик)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

цвијет

03.03.2017 18:20

Убрзо це се ЕУ уморити од ове политике Србије.Не мозе се добивати паре од једне стране а сарадјивати са другом страном која пркоси ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

03.03.2017 19:41

Кога боли она ствар хоце ли се ЕУ уморити или неце? Хоце да подрзавају исамски радикализам,?!! Мозе, онда платите сто ми то морамо трпити.

Name

Цвет

03.03.2017 19:57

А ти пркосиш хитлеру са оном твојом лујком из загреба

Name

Ре

03.03.2017 20:08

Тек ћемо да се попнемо на хрватску!!!

Name

Тражи Вучићу помоћ

03.03.2017 18:22

Тражи помоћ у рјешавању пара-тајкунске-дрзаве,која уништава и пљачка седамнаест година! Тражи да руске службе означе лудаке који за интересе белосветских криминалних група уништавају властити народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

03.03.2017 18:27

Није ми јасан начин комуникације ВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оxиген

03.03.2017 19:07

Српским политицарима ЕУ не знаци ниста јер неки од њих боље зиве од колега у ЕУ.Обицан народ бих се добро окористио у ЕУ,али дзаба њих то не дотице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

03.03.2017 19:24

Јад,беда на обе стране Дрине висе незнају куда. Вуцицу отараси се Даце,Вулина сесља инаxе цес пропасти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо Ре

04.03.2017 00:23

Исти су они сви небрини ти ниста,то је затворени круг нема ту помоци.

Name

yугословен

03.03.2017 19:38

СТА ЈЕ ОВО СВИ ИДУ ПУТИНУ ДОДИК ПА САД ВУЦИЦ А КАДА ЦЕ ИЦИ ТРАМПУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуцко

03.03.2017 19:52

Када иду избори онда се отпутује у Русију и слика са Путином,тако ради и Лактасенко,како прозирно и јефтино се подваљује народу који блеји у мејнстрим медије и бали на овакве отрцане форе,а овамо дрзава у дуговима,лопови и убице на слободи,становниство паницно бјези из дрзаве главом без обзира,дно дна су такви политицари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хипноза

03.03.2017 20:28

Врло је корисно, изборне популације ради, сликати се са Путином пред изборе...хахаххааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзомба

04.03.2017 14:18

Ови срби и патриоте Додик и Вуциц цим избори иду одма се најављује састанак са Путино....хахахаха

ОДГОВОРИТЕ