Aleksandar Vučić uskoro sa Putinom

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će se u narednim nedjeljama sastati s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i da to nije pitanje za Federiku Mogerini.

Srbija 03.03.2017 | 19:10
Aleksandar Vučić uskoro sa Putinom
Kako je rekao na zajedničkoj konferenciji za medije, srpski zvaničnici ne pitaju s kim se sastaju zvaničnici EU, pa se očekuje isti uzvratni odnos.

"Mene ne zanima sa kim se Federika Mogerini sastaje, niti ću ja da pitam sa kim ću ja da se sastajem", rekao je Vučić i dodao da će predsjednik Nikolić uskoro imati sastanak s kineskim kolegom.

Premijer Srbije je rekao da je šefica evropske diplomatije uvijek dobrodošla u Srbiji, bez obzira na atmosferu u parlamentu tokom njenog govora, kada su poslanici Dveri i SRS protestovali i ometali je.

Kako je rekao, ona je lično veoma korektna prema Srbiji, bez obzira na to što „nismo uijvek bili saglasni u ocjenama određenih događaja“.

„Oni koji govore da Srbija ne treba da bude na evropskom putu, ne govore dobro o budućnosti Srbije. Mogu da se ljutim i durim na njih bezbroj puta, otvoreno im uvek kažem šta mislim, ali Srbija se nalazi na evropskom putu, nastaviće da radi i ispunjava svoje obaveze, ali ćemo uvek čuvati i svoju slobodu. Ekonomska saradnja sa zemljama Evropske unije je važna“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, „u turbulentnim vremenima u regionu, Srbija će uspjeti da sačuva stabilnost“.

Govoreći o odnosima u regionu, Vučić je rekao da je s predstavnicom EU razgovarao i o tome, ali je i upitao „Šta bi se reklo da on poruči da neko treba da se skloni iz Sarajeva ili da Srbi uzmu stvari u svoje ruke“.

Na drugoj strani, Federika Mogerini se zahvalila na, kako je rekla, božanstvenom gostoprimstvu, uz osmeh prokomentarisala dešavanja u skupštini i rekla da se oseća delom ovog regiona.

Nakon toga, govorila je o podršci Srbiji na evropskom putu, kao i o situaciji u regionu.

„Živimo u vremenu nesigurnosti i potencijalnih tenzija koje bi mogle da destabilizuju region, pa čak i situaciju van regiona. Poruka koju želim da prenesem jeste da mi prepoznajemo da se Srbija odlučila za put ka EU. Protekle dve godine su velikim trudom i zajedničkim radom postignuti veliki rezultati, sigurna sam da će dalja posvećenost biti od koristi i srpskom narodu, ali i građanima EU“, rekao je Vučić.

(Sputnjik)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

cvijet

03.03.2017 18:20

Ubrzo ce se EU umoriti od ove politike Srbije.Ne moze se dobivati pare od jedne strane a saradjivati sa drugom stranom koja prkosi EU.

ODGOVORITE
Name

Srbin

03.03.2017 19:41

Koga boli ona stvar hoce li se EU umoriti ili nece? Hoce da podrzavaju isamski radikalizam,?!! Moze, onda platite sto mi to moramo trpiti.

Name

Cvet

03.03.2017 19:57

A ti prkosiš hitleru sa onom tvojom lujkom iz zagreba

Name

Re

03.03.2017 20:08

Tek ćemo da se popnemo na hrvatsku!!!

Name

Traži Vučiću pomoć

03.03.2017 18:22

Traži pomoć u rješavanju para-tajkunske-drzave,koja uništava i pljačka sedamnaest godina! Traži da ruske službe označe ludake koji za interese belosvetskih kriminalnih grupa uništavaju vlastiti narod!

ODGOVORITE
Name

Čovjek

03.03.2017 18:27

Nije mi jasan način komunikacije VA.

ODGOVORITE
Name

Oxigen

03.03.2017 19:07

Srpskim politicarima EU ne znaci nista jer neki od njih bolje zive od kolega u EU.Obican narod bih se dobro okoristio u EU,ali dzaba njih to ne dotice.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

03.03.2017 19:24

Jad,beda na obe strane Drine vise neznaju kuda. Vucicu otarasi se Dace,Vulina seslja inaxe ces propasti

ODGOVORITE
Name

Dzoo Re

04.03.2017 00:23

Isti su oni svi nebrini ti nista,to je zatvoreni krug nema tu pomoci.

Name

yugosloven

03.03.2017 19:38

STA JE OVO SVI IDU PUTINU DODIK PA SAD VUCIC A KADA CE ICI TRAMPU

ODGOVORITE
Name

Vucko

03.03.2017 19:52

Kada idu izbori onda se otputuje u Rusiju i slika sa Putinom,tako radi i Laktasenko,kako prozirno i jeftino se podvaljuje narodu koji bleji u mejnstrim medije i bali na ovakve otrcane fore,a ovamo drzava u dugovima,lopovi i ubice na slobodi,stanovnistvo panicno bjezi iz drzave glavom bez obzira,dno dna su takvi politicari

ODGOVORITE
Name

Hipnoza

03.03.2017 20:28

Vrlo je korisno, izborne populacije radi, slikati se sa Putinom pred izbore...hahahhaaa

ODGOVORITE
Name

Dzomba

04.03.2017 14:18

Ovi srbi i patriote Dodik i Vucic cim izbori idu odma se najavljuje sastanak sa Putino....hahahaha

ODGOVORITE