У Палмири убијено око 1.000 терориста

Операција уклањања мина је почела у Палмири дан након што су град освојиле сиријске трупе, уз подршку руске авијације, објавило је Минстарство одбране Русије.

Свијет 03.03.2017 | 19:30
У Палмири убијено око 1.000 терориста
"Зграде у граду Палмири се сада провјеравају. Сиријски деминери, које су обучили руски стручњаци, почели су неутрализацију мина и експлозивних направа", рекао је у Москви генерал Сергеј Рудској из руског Генералштаба и додао да ће руски деминери ускоро да им се придруже.

Рудској је рекао да је ослобађање Палмире планирано и спроведено уз надзор руских војних савјетника. Он је рекао да су руска авијација и специјалне снаге знатно допринијели поразу тамошњих снага Исламске државе. 

Он је нагласио да руски авиони нису изводили нападе близу преосталих историјских споменика у Палмири, да их не би додатно оштетили, преноси агенција ТАС. 

По његовим ријечима, најмање 1.000 исламистичких бораца је или убијено или рањено у операцији. Како је рекао, успијех је остварен у Палмири упркос томе што је број екстремиста растао како су припадници Исламске државе напуштали Мосул и Раку. 

"Град Палмира је потпуно ослобођен. Владине снаге контролишу положаје на узвишици, на сјеверу и на југу Палмире и настављају своју офанзиву на истоку", рекао је он. 

Од почетка сиријског сукоба 2011. снаге које су контролисале Палмиру више пута су се смјењивале.Град је у мају 2015. освојила Исламска држава, затим су га у марту 2016. повратиле сиријске владине снаге а поново је пала у руке екстремиста у децембру прошле године. 

Повраћај града су у четвртак објавили истовремено и руски министар одбране Сергеј Шојгу и сиријска војска.



Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карађоле

03.03.2017 19:24

Берићетно ...тако и треба,само Рује нек наставе,а онда да дођу мало и на Балкан,и овде се тога накотило

ОДГОВОРИТЕ
Name

дује

03.03.2017 19:43

Даста је информација без доказа анимили камење

ОДГОВОРИТЕ