U Palmiri ubijeno oko 1.000 terorista

Operacija uklanjanja mina je počela u Palmiri dan nakon što su grad osvojile sirijske trupe, uz podršku ruske avijacije, objavilo je Minstarstvo odbrane Rusije.

Svijet 03.03.2017 | 19:30
U Palmiri ubijeno oko 1.000 terorista
"Zgrade u gradu Palmiri se sada provjeravaju. Sirijski demineri, koje su obučili ruski stručnjaci, počeli su neutralizaciju mina i eksplozivnih naprava", rekao je u Moskvi general Sergej Rudskoj iz ruskog Generalštaba i dodao da će ruski demineri uskoro da im se pridruže.

Rudskoj je rekao da je oslobađanje Palmire planirano i sprovedeno uz nadzor ruskih vojnih savjetnika. On je rekao da su ruska avijacija i specijalne snage znatno doprinijeli porazu tamošnjih snaga Islamske države. 

On je naglasio da ruski avioni nisu izvodili napade blizu preostalih istorijskih spomenika u Palmiri, da ih ne bi dodatno oštetili, prenosi agencija TAS. 

Po njegovim riječima, najmanje 1.000 islamističkih boraca je ili ubijeno ili ranjeno u operaciji. Kako je rekao, uspijeh je ostvaren u Palmiri uprkos tome što je broj ekstremista rastao kako su pripadnici Islamske države napuštali Mosul i Raku. 

"Grad Palmira je potpuno oslobođen. Vladine snage kontrolišu položaje na uzvišici, na sjeveru i na jugu Palmire i nastavljaju svoju ofanzivu na istoku", rekao je on. 

Od početka sirijskog sukoba 2011. snage koje su kontrolisale Palmiru više puta su se smjenjivale.Grad je u maju 2015. osvojila Islamska država, zatim su ga u martu 2016. povratile sirijske vladine snage a ponovo je pala u ruke ekstremista u decembru prošle godine. 

Povraćaj grada su u četvrtak objavili istovremeno i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i sirijska vojska.Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Карађоле

03.03.2017 20:24

Берићетно ...тако и треба,само Рује нек наставе,а онда да дођу мало и на Балкан,и овде се тога накотило

ODGOVORITE
Name

duje

03.03.2017 20:43

Dasta je informacija bez dokaza animili kamenje

ODGOVORITE