Денверов поглед на плеј-оф: Тако је близу! Наредне двије седмице одлучују!

У временском периоду од 14 дана, почев од 5. марта, Нагетси ће одиграти седам од осам утакмица у свом Пепси центру.

Кошарка 03.03.2017 | 22:10
Денверов поглед на плеј-оф: Тако је близу! Наредне двије седмице одлучују!
Још 40 дана остало је до краја лигашког дела сезоне у НБА лиги, а и даље је много питања на које се тражи одговор. Изнад свега, како ће изгледати коначна табела на крају, ко ће ставити тачку на још једну такмичарску годину, а коме ће оне најважније битке тек почети у доигравању. 

Голден Стејт је засад једини клуб са овереном улазницом за плеј-оф, Кливленд, Сан Антонио и Хјустон су у сигурној зони готово извесно, али се имена осталих 17, званичних кандидата још траже. А међу њима, на самој граници, изнад црте у Западној конференцији, налази се и се Денвер Николе Јокића. 

Као и сваке године званични сајт НБА лиге објавио је листу шта сваку од 30 екипа чека до краја првог дела, па самим тим и омиљени српски клуб с оне стране Атлантика. А ту смо добили тему за размишљање, док чекамо 15. април и почетак доигравања. 

Као што је већ напоменуто, Денвер је тренутно први тим изнад црте, на осмој позицији и у овом тренутку главни је кандидат да и по завршетку лигашког дела остане на истом месту. С обзиром на чак седам рецки минуса у односу на седмопласирану Оклахому. Али са 28 победа, по три више од првих пратилаца испод црте - Сакрамента, Минесоте и Портланда, Нагетси ће се за све питати до последњег кола и имају разлог за задовољство. А наредне две седмице Денверу доносе и коначни одговор на питање - има ли за овај тим места у наредној рунди?

У наредних осам утакмица Денвер ће чак седам одиграти код куће! А период који долази чекају на таласу одличне форме, са чак девет победа и три пораза у последњих 12 утакмица.

Од тога Денвер ће снаге чак два пута, по једном код куће и на страни, одмерити са Кингсима. Који су очигледно дигли руке од потере за плеј-офом оног тренутка када су сеодрекли Демаркуса Казинса. И тренутно је готово немогуће замислити Краљеве у некој озбиљнијој борби за ту осму позицију. За нешто више Љубичасти би могли да се боре само ако оба пута сломе Денвер и којим чудом уђу у вансеријску форму. 

Портланд и Минесота имају своје калкулације и надају се киксевима тима из Колорада.

Вукови би могли да плате данак лошем старту сезоне, мада јесу значајно подигли форму у последњих 20 дана. Па имају четири тријумфа из пет покушаја. Од наредне 21 утакмице, чак 13 Минесота ће одиграти као гост. А у целој тој серији само 10 тима има негативан однос победа и пораза. Хаотични низ почиње гостовањем Сан Антонију, у ноћи између суботе и недеље.

Мада одређени, ротацијски проблем представља изостанак Зека Лавина због повреде предњих укрштених лигамената, у одсуству младог атлете искочио је Немања Бјелица, са два везана дабл-дабла и исто толико победа. Али, ово ће бити време изазова за Вукове.

Портланд, бар на папиру, има прилично лак посао. Бар, гледајући списак тимова са којим ће се сударити. После велике победе над Оклахомом претходне ноћи, наставља се доласком Бруклина у недељу рано ујутру, потом и гостовањем Минесоти 7. марта. Онда иде меч у Оклахоми, дан касније, па 10. марта стиже Филаделфија. Два дана касније долази и Вашингтон. А недуго затим можда одлучујућа битка одиграће се 29. марта, када Нагетси долазе у Мода Центар.

Оно што је засад приметно јесте да су се Демијан Лилард и Јусуф Нуркић добро споразумели откако су почели заједно да играју, 

Денвер је показао да има играчки квалитет, армију младих и суперталентованих кошаркаша (Јокић, , где искуство доносе у последње време одлични Данило Галинари (22 поена, пет скокова, 54 одсто погођених шутева из игре, 45,5 одсто за три поена просечно на последња четири меча), те солидни дефанзивац Џамир Нелсон, шутер Вилсон Чендлер и ветеран Мајк Милер, док је довођењем Мејсона Пламлија и Роја Хиберта центарска линија зацементирана. 

Денверова предност у односу на остале директне ривале јесте изостанак потребе за „ребилдингом“. Јер, редови су одавно спојени, а Пламлијев и Хибертов улазак у систем није од толике важности у овом тренутку. Јер, све практично зависи од Николе Јокића.

Њихов учинак ће бити важнији управо ако се овери место у плеј-офу, први пут након три године одмора. 

ДЕНВЕРОВ РАСПОРЕД У НАРЕДНИХ ОСАМ МЕЧЕВА

5. март ДЕНВЕР - Шарлот
7. март ДЕНВЕР - Сакраменто
9. март ДЕНВЕР - Вашингтон
11. март ДЕНВЕР - Бостон
12. март Сакраменто - ДЕНВЕР
14. март ДЕНВЕР - ЛА Лејкерс
17. март ДЕНВЕР - ЛА Клиперс
19. март ДЕНВЕР - Хјустон

МИНЕСОТИН РАСПОРЕД У НАРЕДНИХ ОСАМ МЕЧЕВА

5. март Сан Антонио - МИНЕСОТА
7. март МИНЕСОТА - Портланд
9. март МИНЕСОТА - ЛА Клиперс
11. март МИНЕСОТА - Голден Стејт
12. март Милвоки - МИНЕСОТА
14. март МИНЕСОТА - Вашингтон
16. март Бостон - МИНЕСОТА
18. март Мајами - МИНЕСОТА

ПОРТЛАНДОВ РАСПОРЕД У НАРЕДНИХ ОСАМ МЕЧЕВА

5. март ПОРТЛАНД - Бруклин
7. март Минесота - ПОРТЛАНД
8. март Оклахома - ПОРТЛАНД
10. март ПОРТЛАНД - ФИЛАДЕЛФИЈА
12. март ПОРТЛАНД - Вашингтон
13. март Финикс - ПОРТЛАНД
15. март Њу Орлеанс - ПОРТЛАНД
16. март Сан Антонио - ПОРТЛАНД

САКРАМЕНТОВ РАСПОРЕД У НАРЕДНИХ ОСАМ МЕЧЕВА

6. март САКРАМЕНТО - Јута
7. март Денвер - САКРАМЕНТО
9. март Сан Антонио - САКРАМЕНТО
11. март САКРАМЕНО - Вашингтон
12. март САКРАМЕНТО - ДЕНВЕР
14. март САКРАМЕНТО - Орландо
16. март Финикс - САКРАМЕНТО
18. март Оклахома - САКРАМЕНТО

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар