Denverov pogled na plej-of: Tako je blizu! Naredne dvije sedmice odlučuju!

U vremenskom periodu od 14 dana, počev od 5. marta, Nagetsi će odigrati sedam od osam utakmica u svom Pepsi centru.

Košarka 03.03.2017 | 22:10
Denverov pogled na plej-of: Tako je blizu! Naredne dvije sedmice odlučuju!
Još 40 dana ostalo je do kraja ligaškog dela sezone u NBA ligi, a i dalje je mnogo pitanja na koje se traži odgovor. Iznad svega, kako će izgledati konačna tabela na kraju, ko će staviti tačku na još jednu takmičarsku godinu, a kome će one najvažnije bitke tek početi u doigravanju. 

Golden Stejt je zasad jedini klub sa overenom ulaznicom za plej-of, Klivlend, San Antonio i Hjuston su u sigurnoj zoni gotovo izvesno, ali se imena ostalih 17, zvaničnih kandidata još traže. A među njima, na samoj granici, iznad crte u Zapadnoj konferenciji, nalazi se i se Denver Nikole Jokića. 

Kao i svake godine zvanični sajt NBA lige objavio je listu šta svaku od 30 ekipa čeka do kraja prvog dela, pa samim tim i omiljeni srpski klub s one strane Atlantika. A tu smo dobili temu za razmišljanje, dok čekamo 15. april i početak doigravanja. 

Kao što je već napomenuto, Denver je trenutno prvi tim iznad crte, na osmoj poziciji i u ovom trenutku glavni je kandidat da i po završetku ligaškog dela ostane na istom mestu. S obzirom na čak sedam recki minusa u odnosu na sedmoplasiranu Oklahomu. Ali sa 28 pobeda, po tri više od prvih pratilaca ispod crte - Sakramenta, Minesote i Portlanda, Nagetsi će se za sve pitati do poslednjeg kola i imaju razlog za zadovoljstvo. A naredne dve sedmice Denveru donose i konačni odgovor na pitanje - ima li za ovaj tim mesta u narednoj rundi?

U narednih osam utakmica Denver će čak sedam odigrati kod kuće! A period koji dolazi čekaju na talasu odlične forme, sa čak devet pobeda i tri poraza u poslednjih 12 utakmica.

Od toga Denver će snage čak dva puta, po jednom kod kuće i na strani, odmeriti sa Kingsima. Koji su očigledno digli ruke od potere za plej-ofom onog trenutka kada su seodrekli Demarkusa Kazinsa. I trenutno je gotovo nemoguće zamisliti Kraljeve u nekoj ozbiljnijoj borbi za tu osmu poziciju. Za nešto više Ljubičasti bi mogli da se bore samo ako oba puta slome Denver i kojim čudom uđu u vanserijsku formu. 

Portland i Minesota imaju svoje kalkulacije i nadaju se kiksevima tima iz Kolorada.

Vukovi bi mogli da plate danak lošem startu sezone, mada jesu značajno podigli formu u poslednjih 20 dana. Pa imaju četiri trijumfa iz pet pokušaja. Od naredne 21 utakmice, čak 13 Minesota će odigrati kao gost. A u celoj toj seriji samo 10 tima ima negativan odnos pobeda i poraza. Haotični niz počinje gostovanjem San Antoniju, u noći između subote i nedelje.

Mada određeni, rotacijski problem predstavlja izostanak Zeka Lavina zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata, u odsustvu mladog atlete iskočio je Nemanja Bjelica, sa dva vezana dabl-dabla i isto toliko pobeda. Ali, ovo će biti vreme izazova za Vukove.

Portland, bar na papiru, ima prilično lak posao. Bar, gledajući spisak timova sa kojim će se sudariti. Posle velike pobede nad Oklahomom prethodne noći, nastavlja se dolaskom Bruklina u nedelju rano ujutru, potom i gostovanjem Minesoti 7. marta. Onda ide meč u Oklahomi, dan kasnije, pa 10. marta stiže Filadelfija. Dva dana kasnije dolazi i Vašington. A nedugo zatim možda odlučujuća bitka odigraće se 29. marta, kada Nagetsi dolaze u Moda Centar.

Ono što je zasad primetno jeste da su se Demijan Lilard i Jusuf Nurkić dobro sporazumeli otkako su počeli zajedno da igraju, 

Denver je pokazao da ima igrački kvalitet, armiju mladih i supertalentovanih košarkaša (Jokić, , gde iskustvo donose u poslednje vreme odlični Danilo Galinari (22 poena, pet skokova, 54 odsto pogođenih šuteva iz igre, 45,5 odsto za tri poena prosečno na poslednja četiri meča), te solidni defanzivac Džamir Nelson, šuter Vilson Čendler i veteran Majk Miler, dok je dovođenjem Mejsona Plamlija i Roja Hiberta centarska linija zacementirana. 

Denverova prednost u odnosu na ostale direktne rivale jeste izostanak potrebe za „rebildingom“. Jer, redovi su odavno spojeni, a Plamlijev i Hibertov ulazak u sistem nije od tolike važnosti u ovom trenutku. Jer, sve praktično zavisi od Nikole Jokića.

Njihov učinak će biti važniji upravo ako se overi mesto u plej-ofu, prvi put nakon tri godine odmora. 

DENVEROV RASPORED U NAREDNIH OSAM MEČEVA

5. mart DENVER - Šarlot
7. mart DENVER - Sakramento
9. mart DENVER - Vašington
11. mart DENVER - Boston
12. mart Sakramento - DENVER
14. mart DENVER - LA Lejkers
17. mart DENVER - LA Klipers
19. mart DENVER - Hjuston

MINESOTIN RASPORED U NAREDNIH OSAM MEČEVA

5. mart San Antonio - MINESOTA
7. mart MINESOTA - Portland
9. mart MINESOTA - LA Klipers
11. mart MINESOTA - Golden Stejt
12. mart Milvoki - MINESOTA
14. mart MINESOTA - Vašington
16. mart Boston - MINESOTA
18. mart Majami - MINESOTA

PORTLANDOV RASPORED U NAREDNIH OSAM MEČEVA

5. mart PORTLAND - Bruklin
7. mart Minesota - PORTLAND
8. mart Oklahoma - PORTLAND
10. mart PORTLAND - FILADELFIJA
12. mart PORTLAND - Vašington
13. mart Finiks - PORTLAND
15. mart Nju Orleans - PORTLAND
16. mart San Antonio - PORTLAND

SAKRAMENTOV RASPORED U NAREDNIH OSAM MEČEVA

6. mart SAKRAMENTO - Juta
7. mart Denver - SAKRAMENTO
9. mart San Antonio - SAKRAMENTO
11. mart SAKRAMENO - Vašington
12. mart SAKRAMENTO - DENVER
14. mart SAKRAMENTO - Orlando
16. mart Finiks - SAKRAMENTO
18. mart Oklahoma - SAKRAMENTO

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar