Видео: Плаче човјек као мало дијете!

Шта се дешава са светским шампионима из Бразила? И Гроскројц најавио крај каријере - у 28. години?! Емотивни растанак некадашњег првотимца Борусије из Дортмунда и Штутгарта, можда више никад не заигра фудбал.

Фудбал 06.03.2017 | 15:00
Видео: Плаче човјек као мало дијете!
Кевин Гроскројц више није фудбалер Штутгарта!

Тако је почела конференција за медије славног клуба.

А завршила се у сузама, јер универзалац, некадашња узданица Борусије из Дортмунда, шампион света са Немачком, можда се више никад и не врати на терен!

Слично његовом колеги из времена док су заједно носили дрес Милионера и(ли) репрезентације Немачке, Марија Гецеа - који је објавио да привремено прекида каријеру у 25. години због метаболичног поремећаја - Кевин Гроскројц је данас, на варедној конференцији за медије наговестио да постоји могућност да и он заврши каријеру.

А тек му је 28 лета.

У веома емотивном обраћању, протканом сузама, дрхтавим гласом, десни бек, по потреби и крило или везиста, најпре се извинио јавности због инцидента који је довео до раскида уговора са Штутгартом (туча у једној дискотеци у ноћи између уторка и среде), а затим поручио да му је потребан, како рече, одмор од професионалног фудбала.

„Погрешио сам. Веома ми је жао. Спреман сам да сносим последице. Посебно ми је жао што сам своју породицу и пријатеље довео у ову ситуацију ио због тога што сам их све забринуо. Једнако томе ми је жао што се на овај начин растајем са Штутгартом. Овом клубу и његовим навијачима желим све најбоље. У овом тренутку не желим да имам ништа са професионаним фудбалом. Желим да се изолујем“, рекао је  скрхани Гроскројц у сали за медије на „Мерцедес бенц арени“ у којој је после тога одзвањала необична тишина.

Немачки медији су одмах ове његове речи протумачили као одлуку да заврши каријеру, тако пишу Билд, локални Штутгарт цајтунг и сви портали блиски Штутгарту, подсећајући да ово није први проблем који ван терена прави Кевин Гроскројц.



А шта је учинио?

Пре три дана је изашао у град, завршио у дискотеци, потукао се и завршио у болници. Све се збило у 02.15 у ноћи између уторка и среде. Задобио је неколико повреда на глави и претходна два дана провео у болници  за то време нико ништа није дирао, али чим је изашао суочио се са болним сазнањем: више неће играти фудбал за Штутгарт. Једноставно, Швабе су схватиле да је Кевин Гроскројц прекршио клупску дисциплину и створио лош имиџ у јавности, па су решиле да по хитном поступку отпусте фудбалера ангажованог прошле зиме.

Кевин Гроскројсц је професионалну каријеру почео 2006. у другом тиму Рот вајс Алена, играо је још за Борусију из Дортмунда (две титуле, један куп, један Суперкуп), Галатасарај и Штутгарт, за државни тим Немачке одиграо је пет утакмица, а био је део екипа која је пре три лета у Бразилу освојила Мундијал поготком Марија Гецеа у продужецима финалног меча са Аргентином.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар